celrà.cat » General » La Generalitat preveu tenir fet el projecte de la variant de la C-66 al febrer de 2022

La Generalitat preveu tenir fet el projecte de la variant de la C-66 al febrer de 2022

Entrada a Celrà per la C-66El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digital i Territori de la Generalitat, en resposta a una pregunta parlamentària del diputat celranenc i exalcalde Dani Cornellà, ha afirmat que preveu tenir redactat en un termini de quatre mesos el projecte constructiu “Rehabilitació del ferm i ordenació d’accessos al vial perimetral de Celrà”, entre els punts quilomètrics 0 i 3.200. La inversió prevista és de 3,35 milions d’euros.

El juny de 2020, en una reunió de l’aleshores alcalde Dani Cornellà i el conseller es va acordar que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat redactaria el projecte executiu, amb la previsió que estigués el setembre de 2021, a tot tardar.

Coincidint amb el final d’aquest termini, el mes passat, l’alcalde David Planas va contactar amb la Generalitat per demanar quin era l’estat del projecte. El secretari de Territori i Mobilitat del Departament, Isidre Gavín, va informar l’alcalde que preveien tenir novetats sobre el projecte el febrer vinent. Aquesta previsió coincideix amb la resposta que el Departament va fer arribar per escrit, el 5 d’octubre, al diputat Dani Cornellà.

L’Ajuntament de Celrà i la Generalitat van acordar a mitjan 2020 redactar el projecte executiu per rehabilitar i adaptar el vial perimetral del polígon industrial de Celrà (actuals carrers Nòria, Ter i Llevant) per convertir-lo en la variant del municipi (carretera C-66). Aquest era el primer pas de la reconversió de la carretera de Palamós en carrer del municipi.

L’any 2018 l’Ajuntament de Celrà va presentar a la Generalitat un avantprojecte per reformar el vial perimetral del polígon industrial i convertir-lo en la variant de la C-66 i, a més, transformar la carretera de Palamós, actual C-66, que travessa el municipi, en un carrer del poble. El 2019 el Departament de la Generalitat va redactar una memòria valorada anomenada “Rehabilitació del ferm i ordenació d’accessos al vial perimetral de Celrà”, amb un pressupost previst de 3.350.000 euros (IVA inclòs).

Transformar la carretera de Palamós en un carrer del municipi i desviar la C-66 pel vial perimetral del polígon industrial és una antiga aspiració en la qual l’Ajuntament de Celrà ha treballat durant anys.