L’Ajuntament de Celrà ha celebrat la catorzena edició dels Premis als treballs de recerca de segon de batxillerat de l’Institut de Celrà del curs 2020 – 2021.
L’objectiu i voluntat de l’Àrea d’Educació és fomentar la recerca de l’excel·lència entre l’alumnat, incentivant la imaginació, l’originalitat i la innovació, i alhora, recompensar l’esforç del jovent que ha realitzat una tasca de recerca i investigació de qualitat. L’acta es va celebrar el passat 21 de maig a l’Ateneu de Celrà amb la presència del tinent d’Alcalde Josep Bartis, la directora de l’Institut Laura Riera i la professora Lola Ortiz com a membre del jurat.
Els premiats d’enguany van ser:
- Desemmascarem el gluten de Lena Aguilar i Cadenas.
- La il·lustració com a eina dins la divulgació científica de Maiol Colom Casellas.
- Demos Kratos: Analitzem la democràcia espanyola de Joan Esgleas Ferrer.
- Superconductivitat de Guillem Falgàs Pi.
El premi és el mateix per a tothom i consisteix en un viatge per a les 4 persones guanyadores, acompanyades per un/a responsable de l’Institut.
Els treballs van ser entregats a un jurat de manera anònima per tal de garantir l’objectivitat de la valoració. Enguany el jurat estava format per:
▪ Sra. Marta Ventura Català. Arquitecte i membre de l’AMPA de l’escola l’Aulet.
▪ Sr. Gerard Guerris Farré. Educador i director de l’escola Bressol Cavall Fort de Girona i membre de l’AFA Les Falgueres.
▪ Sra. Lola Ortiz Barnés. Professora del departament de Tecnologia de l’Institut de Celrà.
▪ Sra. Sònia Fortià Martí. Auxiliar clínica al Servei de Rehabilitació Comunitària del Gironès i Pla de l’Estany i regidora d’Igualtat i Gent Gran de l’Ajuntament de Celrà.
Aquest any l’Institut de Celrà va presentar al premi 9 treballs valorats amb un 10 i que per tant podien optar als premis que concedeix l’Ajuntament.
Els finalistes van ser:
– De les escombraries al plat d’Isabel Ortiz i Zorrilla.
– L’ús de la visió artificial per al recompte de monedes d’Anna Pruenca i Mascort.
– Cristalls medicinals: síntesi del paracetamol de Marc Ramírez de Cartagena Tallant.
– La cambra d’ambre: Introducció a l’electroquímica d’Aurembiaix Sabadell i Mercader.
– Els colors del cel d’Aina Trullàs i Vilà.