celrà.cat » General » L’Ajuntament de Celrà rep una subvenció de l’ACA per fer front als desperfectes del “Glòria”

L’Ajuntament de Celrà rep una subvenció de l’ACA per fer front als desperfectes del “Glòria”

Imatge del pou Nòria inundatL’Agència Catalana de l’Aigua ha confirmat a l’Ajuntament de Celrà l’atorgament d’una subvenció per fer front a la reparació dels danys provocats, el gener de 2020, pel temporal “Glòria”. La reparació del sistema elèctric dels pous de captació d’aigua potable va costar al municipi 27.736,50 €, dels quals 26.700 es cobriran amb la subvenció.

Del 20 al 23 de gener de 2020, Celrà i molts altres municipis vam patir el “Glòria”, amb pluges acumulades d’entre 200 i 500 litres per metre quadrat. El riu Ter va desbordar-se en molts trams. Al nostre municipi va inundar els camps de la Llera i va afectar tots els pous municipals de captació d’aigua.

Durant prop de 24 hores, els pous van deixar de funcionar i el consistori va demanar a les empreses del polígon industrial que aturessin la producció per evitar que els dipòsits municipals es buidessin amb rapidesa i el poble es quedés sense aigua de boca per a la ciutadania. Les empreses del polígon (Medichem, Ecolab-Nalco i Esteve Química) van respondre positivament i, gràcies a la seva col·laboració, els dipòsits van aguantar prou perquè cap llar del municipi quedés sense aigua potable.

L’endemà d’aquest fet, l’empresa Prodaisa, gestora del servei d’aigua, va solucionar les afectacions de manera provisional i es va restablir el servei per a les empreses. Durant la primera quinzena de novembre, Prodaisa ha finalitzat la reparació definitiva del pous de captació d’aigua potable.

El mes de març, l’Ajuntament de Celrà es va acollir a la línia d’ajuts que va convocar l’ACA perquè els ajuntaments reparessin les infraestructures danyades pel temporal. El 13 d’octubre de 2020 es va rebre la resolució definitiva de la subvenció de 26.700 €.

Subvencionat per