celrà.cat » General » L’Ajuntament i la Generalitat acorden redactar el projecte de la variant de la C-66

L’Ajuntament i la Generalitat acorden redactar el projecte de la variant de la C-66

Entrada a Celrà per la C-66L’Ajuntament de Celrà i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han acordat redactar el projecte executiu per rehabilitar i adaptar el vial perimetral del polígon industrial de Celrà (actuals carrers Nòria, Ter i Llevant) per convertir-lo en la variant del municipi (carretera C-66). Aquest és el primer pas de la reconversió de la carretera de Palamós en carrer del municipi.

El 30 de juny es van reunir per videoconferència el conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern català, Damià Calvet, i l’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Celrà, Dani Cornellà, per tractar el pas de la C-66 pel municipi.

L’any 2018 l’Ajuntament de Celrà va presentar a la Generalitat un avantprojecte per reformar el vial perimetral del polígon industrial i convertir-lo en la variant de la C-66 i, a més, transformar la carretera de Palamós, actual C-66, que travessa el municipi, en un carrer del poble.

El 2019 el Departament de la Generalitat va redactar una memòria valorada anomenada “Rehabilitació del ferm i ordenació d’accessos al vial perimetral de Celrà”, amb un pressupost previst de 3.350.000 euros (IVA inclòs).

En la reunió amb el conseller es va acordar que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat redactarà el projecte executiu, amb la previsió que estigui enllestit, a tot tardar, el setembre del 2021. Les dues parts es tornaran a reunir per acordar com es finançarà la remodelació del vial perimetral (carrers Nòria, Ter i Llevant) i el canvi de titularitat de les vies. L’actual carretera de Palamós passaria a ser un carrer de titularitat municipal i el vial perimetral serà de titularitat de l’administració de la Generalitat.

Transformar la carretera de Palamós en un carrer del municipi i desviar la C-66 pel vial perimetral del polígon industrial és una antiga aspiració en la qual l’Ajuntament de Celrà ha treballat durant molts anys.

L’alcalde de Celrà ha mostrat la seva satisfacció per l’assoliment d’aquest acord, ja que finalment s’ha aconseguit posar el problema sobre la taula i buscar-hi una solució definitiva. «El procés no serà ràpid, però finalment s’ha desencallat un tema molt reivindicat pel municipi. Amb la bona voluntat de totes les parts, en pocs anys tindrem una variant que ens permetrà transformar la carretera en un carrer o una avinguda, pensada per a un ús òptim de la població i els comerços de Celrà».