» » Nou període d’inscripcions al casal de natura, obert fins al 13 d’abril

Nou període d’inscripcions al casal de natura, obert fins al 13 d’abril

Tema General | 0

Imatge del campus Biokonstruktors

Les inscripcions al Casal Natura 2020 continuen obertes fins al 13 d'abril per mirar de cobrir les places mínimes per poder-lo organitzar. S'ha ampliat l'oferta a joves de 1r d'ESO.

L'activitat s'anomena Campus Biokonstruktors i anirà a càrrec de La Copa, societat cooperativa especialitzada en projectes ambientals.

Podeu fer la inscripció enviant el formulari d'aquesta pàgina.

El campus BioKonstruktors és una activitat dirigida al jovent i enfocada al coneixement de l'entorn natural i la identificació del paisatge d'on es desenvolupa, a partir de la realització d'una bioconstrucció. Es tracta d'una activitat de manipulació, on les persones inscrites aprenen la funcionalitat ecològica dels materials emprats, les seves característiques i propietats per a usos constructius, així com la seva manipulació.

A través de dinàmiques relacionades amb la recol·lecció, identificació d'elements naturals útils i el lleure, durant el campus es construeix una estructura en format d'umbracle-aguait, passera, hostal d'insectes... en general, una instal·lació Land Art que té per objectius:

1) Crear hàbitats favorables per als micromamífers, rèptils, amfibis i artròpodes locals i ser un lloc que permeti observar-los sense ser vist.
2) Ser un umbracle natural per a transeünts en moments de calor.
3) Donar a conèixer a la població en general, maneres de construir sostenibles i autosuficients.
4) Proporcionar una activitat dirigida als joves que sigui dinàmica i motivadora dirigida a millorar i aprofundir en el coneixement de tècniques de construcció tradicionals utilitzant materials naturals.
5) La recol·lecció i ús de les matèries primeres recol·lectades en el mateix entorn per aconseguir la sensibilització ambiental a partir del coneixement dels hàbitats que alberguen espècies vegetals i faunístiques.

Seguint amb el fil iniciat l'any 2018 a les deveses de Salt, amb de la construcció d'un hostal d'insectes, en què a banda de les dinàmiques constructives es realitza pedagogia en relació amb la funció pol·linitzadora que tenen els insectes, el 2019 es construeix una segona estructura efímera que serveix d'umbracle i amagatall per a persones i que es construeix alhora perquè pugui esdevenir refugi de rèptils, com: la serp blanca, la serp verda o la serp pudent, micromamífers com: ratolins, musaranyes i talpons i alguna espècie d'amfibi com ara el tòtil.

Els materials de construcció són de Km 0, recollits la majoria d'ells a l'entorn. Són per exemple: còdols, terra, argila, sorra i palla, canya, acàcia i salze.

Pel que fa a l'ús públic l'estructura ha d'estar situada en un lloc visible per l'usuari, la seva morfologia i funció pensem que la fa prou atractiva perquè les persones s'hi acostin i puguin també trobar informació de l'hàbitat, de les espècies que s'hi alberguen i de la funció de cadascuna per mantenir l'equilibri ecològic. Per tant es pot ampliar l'actuació que duen a terme els participants del campus, amb un cartell informatiu per als visitants.

Dates i horari: De l'1 al 31 de juliol, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h

Lloc: Torre Desvern (porxo i aula)

Preu: 305 € tot el mes (inclou 100 € de matrícula)

Estructura genèrica del dia i activitats

9 h: Trobada

- Assemblea
- Activitat de recol·lecció
- Dinàmica relacionada amb l'entorn natural: hàbitat, flora i fauna
- Esmorzar
- Activitat de construcció

14 h: Finalització

L'assemblea que es proposa just en començar el dia és un espai de conversa en què els joves poden expressar les seves inquietuds, propostes o idees i activitats per portar a terme al campus. És una manera de treballar l'argumentació i l'escolta i de poder conduir el grup per encarar el dia.

Al llarg de les jornades del campus s'aniran incorporant altres activitats que no són merament la recol·lecció i construcció, amb la finalitat de trencar amb la feina principal i fer coses diferents.

Algunes d'aquestes activitats poden ser:

· Rastres de fauna
· Grafits amb tinta natural
· Construcció de capturadors d'artròpodes
· Les fulles de lligar
· Identificació de rèptils i amfibis

Formulari d'inscripció

Nom i cognoms del/la menor (obligatori)

Data de naixement del/la menor (obligatori)

Curs escolar (obligatori)

Població de residència (obligatori)

Nom i cognoms del pare/mare/tutor/tutora (obligatori)

DNI del pare/mare/tutor/tutora, sense espais en blanc ni guions (obligatori)

Telèfon de contacte (obligatori)

Telèfon de contacte 2 (opcional)

Adreça completa de pare/mare/tutor/tutora (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

Dades sobre els criteris de prioritat en l'accés al casal
(Cliqueu els que corresponguin)

El/la menor i com a mínim pare/mare/tutor o tutora estan empadronats/des a Celrà en data 1 de febrer de 2020Família nombrosa (caldrà acreditar-ho aportant el carnet corresponent o llibre de família a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'ajuntament)Família monoparental (caldrà acreditar-ho aportant el carnet corresponent a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'ajuntament)

Com voleu fer el pagament de la matrícula (100 €)? (obligatori)

Vull rebre el full d'autoliquidació per correu-eRecolliré el full d'autoliquidació a les oficines de l'Ajuntament

Acceptació de la política de protecció de dades

Informació bàsica sobre protecció de dades

- Identificació del tractament: Sol·licitud d'inscripció a les activitats de l'Àrea d'Educació (activitats educatives).
- Responsable del tractament: Ajuntament de Celrà.
- Finalitat del tractament: Registre i seguiment de les persones inscrites a les activitats educatives organitzades per la Corporació.
- Legitimació: Compliment d'una obligació legal.
- Drets de les persones destinatàries: Podeu sol·licitar l’accés, rectificació o supressió de les dades (dret d’oblit), i la limitació o oposició al tractament. Cal utilitzar els formularis disponibles al web de l'Ajuntament.

Informació addicional

Per ampliar aquesta informació i conèixer els detalls del tractament de dades, podeu accedir a l’apartat Avís legal i protecció de dades de caràcter personal del web de l’Ajuntament.