» » Preinscripcions admeses al casal de natura de juliol 2020

Preinscripcions admeses al casal de natura de juliol 2020

Tema General | 0

Imatge del campus BiokonstruktorsEn el llistat que acompanya aquesta informació s’indica l’any de naixement dels nois i noies que s’han preinscrit al Casal de Natura del mes de juliol de 2020 i el DNI de la persona que va formalitzar la sol·licitud de preinscripció.

En els pròxims dies rebreu un correu electrònic amb el document per fer el pagament de la matrícula, excepte les persones que han sol·licitat recollir-lo en paper, que hauran de fer-ho a l’ajuntament en horari d’atenció ciutadana: de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h i de dimarts a dijous de 16.30 a 19 h.

Tot i haver estat admeses i encara que s'hagi formalitzat la matrícula, si finalment es produeixen baixes i no s’arriba a un mínim de participants, no es podrà portar a terme el casal. Si es donés el cas i l’Ajuntament hagués d'anul·lar l’activitat, es retornaria l’import de la matrícula que s'hagi abonat.

Per a més informació podeu contactar amb l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament a educacio@celra.cat i 972 49 20 01.

Una proposta per a joves de 2n, 3r i 4t d'ESO

L'Ajuntament de Celrà ha proposa per al mes de juliol un casal de natura per a joves de 2n, 3r i 4t d'ESO. L'activitat s'anomena Campus Biokonstruktors i anirà a càrrec de La Copa, societat cooperativa especialitzada en projectes ambientals.

Les inscripcions es van tancar el diumenge 1 de març.

El campus BioKonstruktors és una activitat dirigida al jovent i enfocada al coneixement de l'entorn natural i la identificació del paisatge d'on es desenvolupa, a partir de la realització d'una bioconstrucció. Es tracta d'una activitat de manipulació, on les persones inscrites aprenen la funcionalitat ecològica dels materials emprats, les seves característiques i propietats per a usos constructius, així com la seva manipulació.

A través de dinàmiques relacionades amb la recol·lecció, identificació d'elements naturals útils i el lleure, durant el campus es construeix una estructura en format d'umbracle-aguait, passera, hostal d'insectes... en general, una instal·lació Land Art que té per objectius:

1) Crear hàbitats favorables per als micromamífers, rèptils, amfibis i artròpodes locals i ser un lloc que permeti observar-los sense ser vist.
2) Ser un umbracle natural per a transeünts en moments de calor.
3) Donar a conèixer a la població en general, maneres de construir sostenibles i autosuficients.
4) Proporcionar una activitat dirigida als joves que sigui dinàmica i motivadora dirigida a millorar i aprofundir en el coneixement de tècniques de construcció tradicionals utilitzant materials naturals.
5) La recol·lecció i ús de les matèries primeres recol·lectades en el mateix entorn per aconseguir la sensibilització ambiental a partir del coneixement dels hàbitats que alberguen espècies vegetals i faunístiques.

Seguint amb el fil iniciat l'any 2018 a les deveses de Salt, amb de la construcció d'un hostal d'insectes, en què a banda de les dinàmiques constructives es realitza pedagogia en relació amb la funció pol·linitzadora que tenen els insectes, el 2019 es construeix una segona estructura efímera que serveix d'umbracle i amagatall per a persones i que es construeix alhora perquè pugui esdevenir refugi de rèptils, com: la serp blanca, la serp verda o la serp pudent, micromamífers com: ratolins, musaranyes i talpons i alguna espècie d'amfibi com ara el tòtil.

Els materials de construcció són de Km 0, recollits la majoria d'ells a l'entorn. Són per exemple: còdols, terra, argila, sorra i palla, canya, acàcia i salze.

Pel que fa a l'ús públic l'estructura ha d'estar situada en un lloc visible per l'usuari, la seva morfologia i funció pensem que la fa prou atractiva perquè les persones s'hi acostin i puguin també trobar informació de l'hàbitat, de les espècies que s'hi alberguen i de la funció de cadascuna per mantenir l'equilibri ecològic. Per tant es pot ampliar l'actuació que duen a terme els participants del campus, amb un cartell informatiu per als visitants.

Dates i horari: De l'1 al 31 de juliol, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h

Lloc: Torre Desvern (porxo i aula)

Preu: 305 € tot el mes (inclou 100 € de matrícula)

Estructura genèrica del dia i activitats

9 h: Trobada

- Assemblea
- Activitat de recol·lecció
- Dinàmica relacionada amb l'entorn natural: hàbitat, flora i fauna
- Esmorzar
- Activitat de construcció

14 h: Finalització

L'assemblea que es proposa just en començar el dia és un espai de conversa en què els joves poden expressar les seves inquietuds, propostes o idees i activitats per portar a terme al campus. És una manera de treballar l'argumentació i l'escolta i de poder conduir el grup per encarar el dia.

Al llarg de les jornades del campus s'aniran incorporant altres activitats que no són merament la recol·lecció i construcció, amb la finalitat de trencar amb la feina principal i fer coses diferents.

Algunes d'aquestes activitats poden ser:

· Rastres de fauna
· Grafits amb tinta natural
· Construcció de capturadors d'artròpodes
· Les fulles de lligar
· Identificació de rèptils i amfibis