» » Sessió de vacunació contra la grip, el dijous 14 de novembre a Can Ponac

Sessió de vacunació contra la grip, el dijous 14 de novembre a Can Ponac

Tema General | 0

Cartell de la campanya de vacunacio antigripalEl dijous 14 de novembre, de 5 a 7 de la tarda, tindrà lloc a Can Ponac una sessió de subministrament de la vacuna contra la grip, a càrrec de l’Equip d’Atenció Primària de Celrà. L’acció s’emmarca en la campanya de vacunació antigripal estacional que impulsa l’Agència de Salut Pública de Catalunya, adreçada especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre-la a persones en situació d’alt risc, com ara els professionals de la salut.

El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d’octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot fer fora d’aquest període) i el seu efecte dura un any.

No obstant això, la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l’efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També és menor entre persones amb factors de risc que entre els professionals sanitaris. I cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip, sinó altres virasis freqüents en l’època de la vacunació.