Organització

ORGANITZACIÓ BIBLIOTECA

La Biblioteca Municipal de Celrà està dividida en quatre apartats:

 

ÀREA INFANTIL I JUVENIL
Infantil. Llibres d'imaginació. Llibres de contes pels petits. Aquesta secció està dividida en 3 grans grups d'edat. Els llibres de cada un dels grups es poden identificar pel color diferent del teixell.

De 0 a 7 anys els llibres porten un teixell de color blau i es troben desordenats en unes caixes de rodes per a la manipulació més còmoda dels petits i perquè no s'hagin de preocupar de posar-los bé un cop els han fet servir. La majoria d'aquests llibres no tenen text o en tenen molt poquet i les seves planes són de paper gruixut o cartró. També hi ha en aquest grup els llibres amb lletra de pal i els de lletra lligada per primers lectors.

De 8 a 10 anys els llibres porten un teixell de color vermell. Es tracta de llibres il·lustrats en la seva major part però el text ja hi apareix com a una part essencial. Aquests són els llibres dels primers lectors i ja estan ordenats a les estanteries per col·leccions seguint el mateix model que els llibres d'adults per que els petits usuaris vagin agafant pràctica.

De 11 a 14 anys els llibres porten un teixell de color verd. En aquests llibres la il·lustració ha passat a un segon terme en detriment del text. Estan ordenats igual que els anteriors.

Infantil. Coneixements. Secció temàtica infantil. Els manuals de consulta de les diferents disciplines ordenats d'una forma molt senzilla i fent ús també de centres d'interès que ajudin els menuts a ser autònoms a l'hora de buscar informació.

Juvenil. Selecció d'obres de literatura juvenil clàssiques i modernes en català i en castellà.

Còmics infantils. Diferenciats dels d'adults sobretot per la temàtica i emplaçats a la part infantil.

 

ÀREA D’ENTRETENIMENT

Novel·la, teatre i poesia. Cada una d'elles en una secció apart. La novel·la compta a més amb una petita marca addicional al costat del teixell que indica si es tracta d'una novel·la policíaca, eròtica, històrica, etc..

Revistes i diaris. Exposats tots ells a la vista dels usuaris per facilitar-ne l'ús.

Novel·la per a joves. Una selecció de la novel·la per a adolescents i no tant adolescents.

Còmics. Una tria de novel·les gràfiques i còmics per a adults i joves.

Música. Més de cent compactes musicals que esbossen els diferents estils i gustos que es pot trobar avui en dia.

Pel·lícules i documentals. Més de sis cents dvds separats en els diferents gèneres cinematogràfics més populars: Western, suspens, infantil, negre, aventures, social, etc..

 

ÀREA DE CONEIXEMENT

Obres de referència. Enciclopèdies, diccionaris, atles, anuaris. Les obres de consulta generals es troben reunides en una secció concreta i a més en cada una de les seccions temàtiques s'hi pot trobar el material de referència que fa al cas, és a dir enciclopèdies mèdiques, d'història , etc...

Seccions temàtiques. S'hi poden trobar els manuals, monografies i assajos de les diferents matèries. Estan classificades segons el sistema Decimal Universal, comú a totes les biblioteques sense excepció.

Hi trobem també els anomenats Centres d'Interès, sota els quals s'agrupen llibres de temàtiques especialment interessants (com la secció LOCAL) o d'altres que per al lector serien difícils de buscar en una secció concreta (IMMIGRACIÓ/RACISME o ECOLOGIA). Tenim com a centres d'interés els següents: Cuina; Alimentació Sana; Bolets; Autoajuda; Medicina Alternativa; Ecologia; Jardineria; Agrícultura; Vida Sana; Dones; Sexualitat; Cos sa; Escola d'Art; Dansa; i Animals de Companyia

 

ÀREA D’INFORMÀTICA

La biblioteca compta amb vuit ordinadors a la sala que estan a disposició del públic. Es poden utilitzar per fer treballs escolars o editar qualsevol tipus de document (currículums, cartes personals, etc...). Els ordinadors estan connectats a internet de manera que els usuaris hi poden fer consultes a la web, enviar o rebre missatges de correu electrònic, etc.

Si veniu amb el vostre portàtil equipat amb wifi us podreu connectar a internet mitjançant el nostre punt d'accés sense fil.