Get Adobe Flash player

Rutes de senderisme i BTT amb l'app Natura Local

natura local

 

Les rutes autoguiades de Natura Local van adreçades a un públic familiar, i  consisteixen en una oferta gratuïta de rutes de descoberta del massís de les Gavarres, mitjançant una aplicació de mòbil i una plataforma web.

Passejar per les Gavarres sense l’esforç de planejar una ruta ni la por a perdre’s. L’aplicació “Gavarres Natura Local” posa a l’abast de qualsevol usuari de telefonia intel·ligent itineraris per conèixer la natura, el patrimoni històric i cultural del pulmó verd del Gironès i del Baix Empordà.

L’app Natura Local, són rutes autoguiades que acompanyen el mapa de recorregut amb informació de punts d’interès, fotografies i també notes d’àudio que expliquen algunes curiositats sobre el patrimoni natural, cultural i històric que ofereix el massís de les Gavarres. L’aplicació, desenvolupada pel Consorci de les Gavarres, l’empresa Natura Local i municipis del massís, vol apropar la natura a la ciutadania i posar en valor el territori.L’aplicació de descoberta i promoció de l’entorn natural de les Gavarres és gratuïta. De moment, ja hi ha introduïdes una vintena de rutes que abasten quatre municipis del massís. Són rutes senzilles, amb una llargada mitjana de vuit quilòmetres i, per tant, molt assequible també a famílies que vulguin portar els nens a bosc.

No es tracta només de caminar pel bosc,

Per evitar que a partir d’ara sigui habitual veure persones enganxades al mòbil mentre passegen pel bosc sense mirar al seu voltant, l’aplicació funciona igualment amb la pantalla apagada. De fet, té una alarma que pita quan l’usuari s’apropa a algun dels punts marcats com d’interès i també quan s’allunya del recorregut fixat, per evitar que es pugui perdre.