Get Adobe Flash player

Èxit de participació en el descens amb caiac al tram entre Celrà i Flaçà

El passat dissabte 20 de setembre es va dur a terme la baixada en caiac de Celrà a Flaçà, dins el marc de Descobertes del Territori del Ter-Gavarres, organitzada per l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Celrà i Kayak del Ter, i subvencionada pel Consorci del Ter.

La benvinguda dels participants va anar a càrrec de l'AODL de Celrà i del Ter-Gavarres, Pere Pla, juntament amb l'alcalde Dani Cornellà i el regidor de l'Àrea de promoció econòmica Pitu Bartis. A les 10h del matí es va sortir des de l'estació de tren de Celrà seguint l'itinerari de la Ruta del Ter, fins al punt de trobada amb els monitors de Kayak del Ter. El grup de 38 participants el formaven 29 adults i 9 nens entre 8 i 14 anys. Procedents de diversos pobles i ciutats catalanes: Celrà, Girona, Anglès, La Cellera de Ter, Amer, Sarrià de Ter, Sant Celoni, Sils, La Bisbal d'Empordà, Barcelona, Palamós, Sant Martí Vell i Flaçà.

L'equip de Kayak del Ter va equipar i introduir als assistents en l'ús del caiac i la fauna, sobretot avifauna, que s'observaria durant el descens: ànecs, bernats pescaires i blauets, entre d'altres. La professionalitat, paciència i bon rollo de l'equip de monitors van acompanyar en tot moment fent la sortida amena i divertida, alhora que es gaudia dels valors naturals d'un patrimoni excepcional com és el nostre riu, a través d'una experiència activa, familiar i compartida per tots els participants, on prendre consciència de la importància de seguir cuidant i protegint els nostres espais naturals.

Finalment, es va desembarcar just abans d'arribar a la resclosa vella de Flaçà, després d'uns 11km i 3 hores de descens, amb els braços demanant un descans. Després de les felicitacions i agraïments a la gent de Kayak del Ter, el tècnic del Ter-Gavarres va guiar els participants fins al punt d'arribada a l'estació de tren de Flaçà, on s'aconsellava deixar el cotxe i arribar amb tren a Celrà.