Get Adobe Flash player

L'Ajuntament demana explicacions a Territori sobre les obres que han col·lapsat a la carretera C-66

L'Ajuntament de Celrà ha enviat als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat un ofici en què manifesta la seva queixa per la gestió que l'òrgan del Govern català ha fet d'unes obres de pavimentació de la carretera C-66 que han provocat un col·lapse circulatori amb fins a 5 quilòmetres de cua i grans retards en els desplaçaments, a primera hora del matí d'aquest divendres, 28 d'octubre.

Fonts del Departament han explicat que les obres, que es van iniciar a primera hora de la nit anterior, s'havien d'acabar a les 6 del matí, però que problemes tècnics de l'empresa que les portava a terme han provocat un retard inesperat de tres hores.

En l'escrit que signa l'alcalde de Celrà, Daniel Cornellà, es demana que la Generalitat, que és la titular de la carretera, «doni explicacions públiques sobre l'incident i que es comprometi a presentar un pla d'actuació que, en endavant, eviti una situació de caos i desinformació com la que s'ha patit avui».

Diverses persones han mostrat el seu malestar a les xarxes socials mentre estaven aturades a la carretera i han manifestat el seu rebuig al fet que les obres es fessin a aquella hora.

Podeu llegir el text íntegre de l'escrit de l'Ajuntament a continuació:

---

Departament de Territori i Sostenibilitat
Serveis Territorials a Girona

Benvolgut,

M'adreço a vostè per manifestar-li la queixa d'aquest Ajuntament en relació a la gestió que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet del greu incident de circulació que s'ha produït aquest matí a la carretera C-66 al seu pas per Celrà, a causa d'unes obres de pavimentació.

D'entrada, ens sembla greu que l'Àrea de Serveis d'aquest Ajuntament s'hagi hagut d'assabentar de l'existència d'aquestes obres a primera hora d'avui, quan ja començava a haver-hi retencions. L'Administració local, com a interlocutor de proximitat davant la ciutadania, ha de ser capaç de respondre les consultes i queixes que li arribin en cas d'incidències, perquè és a qui s'adrecen en primer lloc, però això no és possible si no té la informació.

Podem entendre que les obres s'han allargat unes hores més del compte per causes imprevistes, però el fet que aquestes hores hagin coincidit amb l'horari d'entrada i sortida de centenars de persones que es desplacen cada dia a treballar o a estudiar fa encara més necessària una previsió que no s'ha produït. Fins a 5 quilòmetres de retencions en horari de màxima afluència de trànsit han suposat un perjudici evident a persones que anaven a treballar o a estudiar, proveïdors de les empreses del polígon industrial, professorat dels centres educatius que no han pogut obrir les aules i gent que havia d'enllaçar a Girona amb un altre mitjà de transport. Les queixes rebudes al servei d'atenció ciutadana d'aquest ajuntament han estat nombroses i constants.

La carretera C-66 és l'única via d'entrada i sortida en desplaçaments a Girona, a la N-II i a l'autopista, i per això és fonamental que hi hagi un protocol preparat sobre què cal fer en cas d'allargament imprevist d'unes obres a la carretera. Si l'empresa avisa que les tasques no s'acabaran a temps, cal esperar que l'Administració serà prou àgil per pal·liar els efectes de la situació en la mesura que sigui possible, mitjançant senyalització d'emergència, presència de la policia, desviaments, etc. En el cas d'avui, aquesta agilitat s'ha trobat a faltar.

Per tot plegat, demanem al Departament que doni explicacions públiques sobre l'incident i que es comprometi a presentar un pla d'actuació que, en endavant, eviti una situació de caos i desinformació com la que s'ha patit avui.

Atentament,

Daniel Cornellà Detrell
Alcalde
Ajuntament de Celrà
Celrà, 28 d'octubre de 2016