Get Adobe Flash player

Calefacció i aigua calenta amb biomassa a l'escola Les Falgueres i a l'Escola Municipal de Dansa

biomassa15A primers d'abril ha entrat en funcionament la xarxa de calor amb biomassa de l'escola Les Falgueres i l'Escola Municipal de Dansa de Celrà. Amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica i no dependre tant dels recursos fòssils, l'Ajuntament va projectar la instal·lació d'una caldera de biomassa que donés servei a l'escola Les Falgueres i a l'Escola Municipal de Dansa. Amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Generalitat, s'ha pogut portar a terme la instal·lació, que ja ha entrat en funcionament.

La caldera que s'ha instal·lat té 200 kW de potència per donar servei de calefacció i aigua calenta sanitària als dos edificis educatius, mitjançant una canonada subterrània que uneix els dos centres. La premissa que tenia l'Ajuntament a l'hora de tirar endavant aquest projecte era que no suposés un augment del cost energètic dels centres, i finalment, en conjunt s'ha reduït la potència instal·lada, ja que les dues instal·lacions tenen ocupacions diàries que es complementen.

El consum anual previst és de 54 tones d'estella forestal, que provindrà principalment dels boscos de les Gavarres, ja que el subministrament el farà una empresa de Celrà.

L'estalvi econòmic previst, segons els estudis previs, serà d'uns 10.000 euros anuals, provinents de l'estalvi de 16 tones de gasoil més el consum de gas natural de l'EMDC. A aquest fet cal afegir-hi la millora mediambiental i el consum energètic de proximitat.

La instal·lació ha tingut un cost de 92.300€, dels quals 52.000€ provenen d'una subvenció de la Diputació de Girona i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de la Generalitat, amb el suport tècnic del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

logodipu