Get Adobe Flash player

Informació sobre el servei de Rodalia de Girona

gironarodaliaEl 24 de març de 2014 va començar a funcionar el nou servei de tren de Rodalia de Girona, amb connexions directes entre Figueres, Blanes i el Maresme. La nova línia RG1 ofereix setze freqüències diàries i suposa doblar el número de trens que s'aturaven a l’estació de Celrà. La línia RG1 afegeix vuit trens diaris nous per sentit, amb una freqüència de pas de cada dues hores entre les 6 i les 20.30 hores. Entre Figueres i Maçanet, aquests combois es sumen als regionals i mitja distància que ja circulaven per la R11 (línia Portbou-Barcelona). Els nous trens de Rodalia s'aturen a totes les estacions.

Aquest servei es presta com a perllongament d’alguns combois de la línia R1, que acabaven a Maçanet de la Selva, de forma que permet una comunicació directa entre Figueres, Girona, Blanes i Mataró i la resta d’estacions intermèdies, sense necessitat de transbord.

D’aquesta forma, 8 trens que acabaven el trajecte a Maçanet de la Selva s’allarguen fins a Figueres, que és l’estació on s’inicien també les 8 expedicions en sentit Girona, Blanes i Mataró. Els nous trens, sumats als que ja disposaven els municipis gironins, permeten freqüències de pas d’entre 30 minuts i una hora, segons l’estació i la franja horària. Així mateix, la connexió directa de Mataró i Blanes amb Girona i Figueres, es cobreix amb una freqüència d’un tren cada dues hores.

Sumant tots els serveis de tren, a les estacions de Riudellots, Fornells de la Selva, Celrà, Bordils-Juià, Sant Jordi Desvalls, Camallera, Sant Miquel de Fluvià i Vilamalla, hi ha 32 expedicions diàries. Això suposa un increment del servei del 100% respecte als 16 trens que hi havia. A la resta d’estacions, on també s’hi aturen els serveis de mitja distància, hi ha 60 expedicions al dia en els casos de Figueres i Flaçà, i 62 a les estacions de Girona, Caldes de Malavella, Sils i Maçanet de la Selva.

Podeu consultar el mapa del servei i els seus horaris en aquests documents:

- Mapa del servei de Rodalia de Girona

- Horari de la línia RG1 Mataró <> Blanes/Figueres (per Girona)