Get Adobe Flash player

Àmbit 6: Educació ambiental i difusió de l'Agenda 21 local


L'important treball realitzat els últims anys per la xarxa d'entiatts educatives, culturals, esportives i de voluntariat aconsella aprofitar aquesta realitat per convertir-la en transmissora de la informació sobre l'Agenda 21 local i com a pont entre les idees que sorgeixin a les comissions i la mateixa gent del poble.

Amb l'objectiu que el màxim de persones possible conegui i participi del PALS, i perquè es creï consciència en la coresponsabilitat de tothom en temes de medi ambient, es proposen tres línies estratègiques:

1. Per facilitar la transmissió d'idees de sostenibilitat i educació ambiental, es proposen diverses accions, com ara fer campanyes de potenciació de la recollida selectiva, promocionar la deixalleria, difondre la necessitat i els resultats del reciclatge, disposar d'una web i una adreça electrònica del PALS, aprofitar la Fira d'Entitats per fer difusió, elaborar un butlletí, exposicions i un programa de ràdio, organitzar tallers i xerrades i mantenir la col·lecció "Millorem el nostre entorn dia a dia" com a mitjà per donar petits consells quotidians.

2. La potenciació d'activitats i mesures sostenibles i ecològiques porta associades mesures com ara l'organització d'àpats ecològics, de sortides a bosc per fer-hi neteges, d'un concurs de fotografia natural, un concurs de bancs o la festa de l'arbre. També es proposa repensar les àrees d'aportació de residus, crear una bústia verda, preparar material didàctic en relació amb el medi ambient, promocionar les empreses amb certificació ISO al polígon i regular la contaminació lumínica al carrer i als equipaments municiapals.

3. Finalment es proposa millorar la conducta personal en relació al medi ambient amb accions com la modificació del servei de recollida de residus actual, l'educació ambiental per als marxants, implicar els comerciants locals en la transmissió d'informació, fer recomanacions als bars i grans empreses, fer campanyes de reducció de consum a equipaments municipals i empreses, recomanar productes ecològics i potenciar la recollida orgànica per fer compost, entre altres mesures.

Torna a l'index