Get Adobe Flash player

Comencen les obres per a instal·lar una xarxa de calor amb biomassa als edificis de la Fàbrica

escoladartcelraHan començat les obres d'instal·lació d'una xarxa de calor amb biomassa als edificis municipals de la Fàbrica de Celrà. L'Ajuntament va rebre una subvenció de 100.000 euros per a la compra i instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa i 10.000 euros per a la motorització de la xarxa per part de la Diputació de Girona. L’Ajuntament va optar a aquestes subvencions amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions municipals i reduir les emissions de CO2.

Un altre factor important és la utilització de biomassa de proximitat, provinent de les Gavarres, per afavorir el consum amb empreses del territori i contribuir a la disminució del risc d’incendi de les Gavarres.

L’Ajuntament de Celrà, mitjançant el Pla d’Acció d’Energia Sostenible, va realitzant actuacions de millora a tots els equipaments públics. En l’actualitat, el resultat d’implementació del pla està al 44% i s'ha assolit un 43,91% de l’estalvi previst fins al 2020, respecte al total d’emissions. Amb aquesta nova actuació, els percentatges encara milloraran molt més.

El ple municipal del 8 de setembre de 2015 va acordar encarregar a la Diputació de Girona la gestió de la contractació agregada de la compra i instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa als edificis municipals següents: la biblioteca, el Centre Cultural La Fàbrica, el Centre Cívic i l'Ajuntament, per substituir les calderes de gas natural actuals.

La Diputació de Girona va rebre la proposta d’11 empreses durant el període de licitació. Un cop la mesa de contractació va valorar totes les propostes, va proposar adjudicar el contracte a l’empresa WATT Energia, que va obtenir la màxima puntuació: 99,27 dels 100 punts. El pressupost base de la licitació era de 222.990,83 euros i l'empresa guanyadora del contracte va rebre l'adjudicació per 160.261,31 euros (IVA exclòs), fet que representa una rebaixa d'un 28,1% sobre el preu inicial.

logoddgi