Get Adobe Flash player

Bordils, Celrà i Cervià presenten al·legacions a la nova línia elèctrica entre Juià i Sant Julià

Els ajuntaments de Bordils, Celrà i Cervià de Ter han fet públic un comunicat en què manifesten la seva oposició a la nova línia elèctrica de 220 kV que ha de connectar la MAT a la subestació de La Farga, a Sant Julià de Ramis, amb la subestació de Juià, passant per Cervià de Ter, Bordils i Celrà. Els tres municipis s'han coordinat per presentar al·legacions de manera conjunta, com expliquen en el comunicat que us reproduïm a continuació.

"Reunits els Ajuntaments de Bordils, Celrà i Cervià de Ter en relació al projecte titulat “Línia aèria de transport d’energia elèctrica, de simple circuit, a 220Kv entre SE Juià i SE la Farga, als termes municipals de Juià, Celrà, Bordils, Cervià de Ter i Sant Julià de Ramis” volem manifestar el següent:

Els tres consistoris hem estat treballant coordinadament per presentar al·legacions al projecte de Red Eléctrica de España, considerant que:

- En aquest projecte hi manca una justificació de la necessitat de construir aquesta nova línia.

- El projecte en cap moment contempla l'impacte visual, paisatgístic i ambiental al territori afectat.

- Tampoc contempla, en cas de ser justificada aquesta nova línia, la possibilitat de soterrar aquesta nova línia i les que en l'actualitat ja existeixen.

- Tampoc contempla, en cas de ser justificada aquesta nova línia, la possibilitat de compactar aquesta nova línia amb les ja existents.

Donada la nostra posició conjunta i totalment contrària al projecte de Red Eléctrica, els tres consistoris vam acordar presentar al·legacions en els termes indicats anteriorment i així es va fer dins els terminis establerts.

Els ajuntaments sota-signants ens comprometem a continuar treballant per evitar que aquest projecte destrueixi el territori, donant suport als veïns/es afectades i a les entitats que defensin el nostre territori.

Ajuntament de Bordils

Ajuntament de Celrà

Ajuntament de Cervià de Ter

25 d'abril de 2017"