Get Adobe Flash player

Celrà reforça l’atenció a les persones grans del municipi i les seves famílies

El dilluns 3 d’octubre l’Ajuntament de Celrà va aprovar l’ampliació horària d’un dels serveis de l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones (OMAP): l'Espai Respir. Es tracta d'un recurs gratuït, d'atenció especialitzada, que s’adreça a la gent gran del municipi que, per motius diversos, té poca autonomia personal i a les seves famílies. L'Ajuntament posa a la seva disposició un servei de transport adaptat  per facilitar l'accés a aquest recurs. Una professional recull les persones usuàries als respectius domicilis i els porta al Casal de la Gent Gran de Can Ponac.

L’Espai Respir té una triple funció. D'un costat, atén les persones que hi assisteixen per tal d'oferir un treball d'estimulació i manteniment de les capacitats cognitives i fer un seguiment i prevenció de possibles alteracions de la salut. En segon lloc, es proporciona a aquestes persones un espai de socialització i enfortiment de llaços comunitaris amb altres persones del poble, que trenca l’aïllament que sovint s'associa a la dependència. Finalment, permet a les famílies o persones que n'estan al càrrec disposar de més temps per a les seves pròpies necessitats i accedir al servei d'atenció psicològica de suport als cuidadors i cuidadores.

Amb aquesta nova modificació, el servei de l'Espai Respir passarà de prestar-se dos dies a la setmana (dimarts i dijous) a tres dies (dimarts, dijous i divendres, de 10 a 13 h), per així donar resposta a l'elevada demanda per part de la gent gran del municipi.

La regidora de Gent Gran de Celrà, Mercè Amich, ha explicat: «Vivim en una societat que envelleix. Les institucions s’han de comprometre a generar recursos intermedis entre la institucionalització assistencial de les persones i els serveis d'oci. Cal potenciar la vida autònoma i digna en tots aquells casos en què sigui possible».