Get Adobe Flash player

Celrà fa nous passos cap a la coeducació

jornadaigualtat1611Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el passat mes de març, divuit monitors i monitores de l'Associació Juvenil Esplai Celrà van participar en una formació sobre educació en el lleure amb perspectiva de gènere. La formació tenia com a objectiu proporcionar un impacte real i adaptat a cada participant, apostant per un model formatiu innovador, que combina quatre setmanes de modalitat en línia i una sessió presencial més tutories individuals. L'entitat Ulleres per a Esquerrans i la Cooperativa l'Esberla són qui ha impartit aquesta formació, ambdós especialitzats en Educació Crítica.

A través de vídeos i casos pràctics s'han tractat temes com la coeducació i noves pedagogies per donar reptes i treballar la gestió dels conflictes en l'àmbit del lleure. També s'han proporcionat recursos d'aplicació pràctica a l'equip de participants.

Després de l'experiència dels passats mesos (d'octubre 2015 a febrer 2016) en què es va realitzar una formació en educació emocional i en valors a professorat de primària del municipi, l'Ajuntament de Celrà torna a apostar per organitzar formacions als agents educatius que actuen al poble.

jornadaigualtat1621L'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Celrà, amb el suport de l'Institut Català de les Dones, ha organitzat i subvencionat aquesta formació, que ha tingut una valoració excel·lent per part dels joves que treballen en períodes no lectius com a monitors i monitores en el món de l'associacionisme educatiu.