Get Adobe Flash player

Divuit mestres de l’Escola L'Aulet de Celrà participen en el programa formatiu sobre igualtat 'Construïm'

construim auletEl programa formatiu Construïm, emmarcat dins el II Pla d’Igualtat Municipal Entre Dones i Homes de Celrà (Eix IV model educatiu), és una acció formativa dirigida al professorat d'educació primària de les escoles del municipi en el qual han participat divuit mestres de l'escola L'Aulet. El programa té com a objectiu principal potenciar els factors de protecció i empra com a marc de referència la Psicologia positiva i l'Educació positiva.

Amb un enfocament molt pràctic, les mestres hi han participat activament i han aprofitat per fer supervisió mentre anaven implementant els continguts i pràctiques tractades durant la formació. Han après eines especifiques dirigides al desenvolupament de la intel·ligència emocional, les fortaleses personals i l’atenció plena. El programa ha constat de cinc sessions de tres hores i la valoració final de les mestres ha estat molt positiva. L’entitat formadora és l’Associació Qatsina.

Des del marc de les fortaleses s’han treballat temes d’igualtat, de forma vivencial. S’ha viscut com un curs divertit perquè ha inclòs jocs, dinàmiques i dramatitzacions per treballar l’empatia. Aquests mesos hi ha hagut una implicació personal, han trobat un tipus d’aprenentatge diferent del que estan acostumades a rebre. A l’inici van fer el test de les fortaleses Happiness.org, com a punt de partida per fer una autoavaluació de les fortaleses i prendre consciència del que ja tenien assolit i el que es pot continuar treballant.

Han pogut veure com anar més enllà dels estereotips i les possibles situacions difícils de tracte desigual, a través de veure la part positiva de la mainada. Mitjançant el conte, s’ha treballat l'aquí i ara per ser plenament conscients de com autoregular-se i reaccionar millor davant certes situacions.