Get Adobe Flash player

S'ha presentat el II Pla d'Igualtat municipal entre dones i homes de Celrà

Celrà, municipi pioner en polítiques d’igualtat des de l’any 2008, ha implementant el primer Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes del municipi. Fruit dels canvis de població dels darrers anys, s’ha fet necessari fer una nova diagnosi més fidel a la realitat actual.

Aquest pla té la finalitat principal d’enfortir el compromís social i el respecte per la diversitat entre les persones que viuen a Celrà. Ha suposat una eina i un marc de referència per a desenvolupar el compromís institucional amb aquests principis.

Des de la seva aprovació s’han portat a terme nombroses actuacions per a assolir els objectius proposats. Aquestes actuacions queden recollides en la memòries anuals que es presenten cada any a l’Institut Català de les Dones des de l’Àrea d’Igualtat de l'Ajuntament.

Les presentacions s’han fet per grups de població: el desembre de 2014 es va presentar al pla al local jove i es va celebrar a l'ajuntament una reunió de caire tècnic i polític en què es van fer les aportacions necessàries per a definir els plans d'acció des de les diferents àrees.

La importància del treball en xarxa interdisciplinari és una de les prioritats a treballar per prevenir i eradicar temes tan importants com la violència de gènere. Celrà aposta per la coeducació en valors i per la prevenció de la salut des d'una perspectiva de gènere.

Podeu consultar aquí el PDF del 2n Pla d'Igualtat municipal entre dones i homes de Celrà.