Get Adobe Flash player

Nou portal de tràmits per a empreses: Canal Empresa

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el portal Canal Empresa, el nou canal electrònic que aglutina tots els tràmits i els serveis que les administracions públiques ofereixen a empresaris, professionals i intermediaris.

El portal vol ajudar a empreses i emprenedors i forma part del Pla d'Implementació de la Finestreta Única Empresarial que impulsa el Govern a través del Departament d'Empresa i Ocupació. El Pla permetrà eliminar el 20% dels tràmits que afecten a l'activitat empresarial i simplificar-ne el 68% dels restants abans de 2014.

Canal Empresa unifica i ordena la informació tenint en compte les necessitats de l'empresari. D'aquesta manera, aquest nou canal es fonamenta amb tres premisses " Amb un clic trobaràs tot el que necessites"; "Donem resposta a les teves preguntes" i "Ens posem en el teu lloc".

El portal, pel que fa a la seva estructura, té dues àrees diferenciades:

Àrea pública: conté tots aquells continguts o serveis als que les empreses poden accedir sense que calgui la seva identificació prèvia.

Àrea privada: es conforma de tots els continguts i serveis de l'àrea pública, però personalitzats segons les preferències i característiques de l'empresa identificada. Aquesta àrea també ofereix accés a aquells serveis que requereixen identificació prèvia per sol•licitar-los, com per exemple l'accés al detall dels tràmits realitzats, la gestió de dades pròpies o les sol•licituds de tràmits que requereixin identificació.

Una altra novetat és la incorporació de l'eina de Cerca guiada de tràmits, que permet conèixer, a partir de l'activitat de l'empresa, i una sèries de preguntes i respostes, tots els tràmits que ha de fer, ordre en que s'han de fer, lloc, requisits, documents, taxes que haurà de pagar i formularis necessaris.

Més informació a: http://canalempresa.gencat.cat