Get Adobe Flash player

Voluntariat per a la protecció i control de colònies felines

gats16aL'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Celrà engega un programa pilot de protecció i control de colònies felines, per tal d’evitar la superpoblació, reduir els riscs sanitaris i millorar la qualitat de vida dels gats i gates de carrer. Per això cerca la col·laboració de la ciutadania, a fi de constituir una xarxa de persones voluntàries que participin en la detecció i el control de les colònies felines mitjançant el model CER (captura, esterilització i retorn).

Un cop capturats els animals sense causar-los cap dany, gràcies a la col·locació selectiva de gàbies trampa, se’ls sotmet a una revisió veterinària, se’ls esterilitza, se’ls fa una petita marca a l’orella per identificar-los i se’ls retorna a l’espai on van ser capturats.

Aquest programa es realitza mitjançant un conveni de col·laboració amb el Centre Veterinari Celrà.

L'Àrea de Medi Ambient preveu també realitzar accions de difusió i conscienciació entorn de l’adopció i la tinença responsable d'animals de companyia per tal de reduir els casos d’abandonament.

Si voleu col·laborar en aquesta iniciativa o us interessen altres accions de voluntariat per al benestar animal, ens podeu trucar al telèfon 639 05 80 30 o enviar-nos un missatge de correu electrònic a l'adreça benestaranimal@celra.cat.