Get Adobe Flash player

El ple municipal de Celrà aprova el Pla Local de Joventut 2016-2019

El ple municipal de Celrà celebrat el 10 de maig va aprovar per unanimitat el nou Pla Local de Joventut (PLJ) 2016-2019. El PLJ és el document marc per implementar les polítiques de joventut al municipi, una eina que defineix, impulsa i coordina les accions en matèria de joventut des d'una perspectiva global que relaciona els diversos àmbits de la vida del jovent.

Del nou PLJ, destaca la continuïtat dels dos grans projectes que li donen forma, el projecte acCELeRA't i el projecte Dinamitza't.

Es potencia l'enfortiment de l'ocupabilitat, la millora de la igualtat d'oportunitats i el foment de la participació juvenil en els espais de referència per al jovent, com el Local Jove i el Casal Popular de Joves El Moll, un espai gestionat per les entitats juvenils del poble.

La millora de la qualitat de les polítiques de joventut s'ha vist reflectida en l'augment del pressupost dedicat a activitats i projectes de l'àrea, que ha passat de 6.000 € l'any 2012 als 27.500 € de l'any 2016. Aquest increment del pressupost, 4,5 vegades més gran que el del 2012, ha estat fruit d'una aposta política que entén els joves com a agents de canvi social.

Per això, és important conèixer la realitat del jovent del municipi i el context variable en què conviuen per desplegar el nou PLJ 2016-2019, una guia oberta que s'ha d'anar adaptant a aquesta realitat.