Get Adobe Flash player

L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament desenvolupa tallers de prevenció de les violències masclistes

L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Celrà, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut, ha engegat un conjunt de tallers de prevenció de les violències masclistes amb el jovent a l'Institut del municipi i al Local Jove de Celrà. Durant el mes d'abril s'han portat a terme un seguit de tallers emmarcats en el programa "Estimar no fa mal", que tenen per objectiu treballar els estereotips de gènere, els mites de l'amor, l'assetjament i la diversitat. Els tallers tenien un caràcter vivencial amb l'objectiu que s'identifiquessin en primera persona i posessin consciència a les seves experiències.

Els tallers s'han estructurat en dues sessions que portaven per nom "No sóc la mitja taronja de ningú, sinó una fruita sencera" i "Viu la diferència: tothom som ovelles negres".

Arran de l'anàlisi realitzada per la Taula de promoció de la convivència juvenil, un espai de treball format per diferents professionals que treballen amb el jovent del poble, va néixer la necessitat de desenvolupar un projecte de prevenció de les violències masclistes entre el jovent de Celrà.

Les violències masclistes entre el jovent són ben presents: en les relacions de parella tòxiques basades en els mites de l'amor romàntic, les pressions estètiques fruit dels estereotips de dona ideal que ens imposa la societat, la pressió de grup i l'assetjament a companys/es de classe.... un seguit de violències que des de l'Àrea de Joventut es considera que s'hi ha de posar límits i donar les eines al jovent perquè les puguin identificar i si cal, denunciar.