Get Adobe Flash player

Ultimate Girona, de Celrà a Cincinnati

ultimate cincinnatiDisctèrics Girona, l'equip d'ultimate frisbee resident a Celrà, participarà al Campionat Mundial de Clubs d'aquest esport que organitza la World Flying Disc Federation (WFDF) i que se celebrarà a la ciutat de Cincinnati (Ohio, EUA), del 14 al 21 de juliol, amb la participació de 128 equips de tot el món. Disctèrics Girona és el primer equip català que arriba a una competició d'aquesta magnitud. L'equip volarà a Ohio el 14 de juliol i hi competirà durant una setmana. El club ha expressat la seva satisfacció de poder participar en aquest campionat que el pot impulsar internacionalment.

La celranenca Irene Taberner, capitana de l'equip juntament amb Carles Oliver, serà entrevistada per aquest motiu aquest dimecres, 21 de març, al programa El Club de la Mitjanit, que s'emet en directe de les 11 de la nit a la 1 de la matinada simultàniament a TV3 i Catalunya Radio, conduït per Francesc Garriga. Durant l'entrevista es repassarà l'actualitat informativa d'aquest esport. Irene Taberner és una dels molts celranencs integrants de l'equip, des de la fundació de Tookadisc Celrà l'any 2010.

El club ha participat en diversos campionats europeus, en els quals ha obtingut resultats en la part alta de la classificació, i també participa anualment en els campionats d'Espanya, on es va proclamar campió l'any 2016. Cada dilluns, dimecres i divendres, Disctèrics Girona entrena al camp de futbol municipal de Celrà.

L'ultimate frisbee és un esport mixt i sense contacte, que es juga amb un disc volador (frisbee), amb l'objectiu de fer-lo arribar d'una zona del camp a l'altra, mitjançant passades. És un format similar al del rugbi i del futbol americà. Es tracta d'un esport poc convencional, on els mateixos jugadors són els encarregats d'indicar les faltes, els fores, els passos, etc. és a dir, és un esport autoarbitrat. L'ultimate frisbee és una aposta fresca i clara per eliminar les diferències de gènere en l'esport.

Tot i els mèrits d'aquest equip i del nivell mundial que està assolint aquest esport, els jugadors d'ultimate frisbee no s'hi dediquen de forma professional. Com fan habitualment per participar en qualsevol competició, els vint jugadors i jugadores, hauran de combinar la seva feina amb l'esport per poder assistir al mundial de Cincinnati. Disctèrics Girona ha iniciat la campanya #RoadToCincinnati, que comença el divendres 23, amb la finalitat de recollir els diners que els calen per cobrir les despeses del viatge.

Disctèrics Girona i Tookadisc Celrà han agraït el suport que els ha ofert any rere any l'Ajuntament de Celrà per poder impulsar la pràctica d'aquest esport.