Get Adobe Flash player

L'Ajuntament inaugura la plaça Maria Mercè Marçal amb la presència de la presidenta del Parlament

inauguraciommmarcalL'Ajuntament de Celrà va portar a terme el 6 de desembre de 2016 l'acte d'inauguració de la plaça Maria Mercè Marçal, resultat del canvi de nom de l'antiga plaça de la Constitució. L'acte va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'equip de Govern municipal, que com altres regidors de Catalunya van anar a treballar el 6 de desembre (dia de la Constitució). El canvi de nom de la plaça va ser ratificat per unanimitat pel ple de l'Ajuntament, el 13 de desembre. 

Carme Forcadell va lloar l'obra i la lluita de la poetessa Maria Mercè Marçal i va avisar que «no s'ha avançat tant com es voldria en drets socials ni en igualtat de les dones». «Us demano que no tanquem mai els ulls davant les injustícies socials, mai, siguin personals, individuals o col·lectives», va dir en el seu discurs en l'acte d'inauguració de la plaça. Preguntada pels periodistes sobre l'obertura d'ajuntaments aquest 6-D, Forcadell va demanar «respecte a la sobirania municipal i als drets dels regidors i alcaldes de treballar», i va assegurar que ella treballa gairebé tots els dies.

També en declaracions als mitjans, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va explicar que el 6 de desembre, a més de l'equip de govern, van acudir quatre treballadors municipals a treballar de forma voluntària.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, que va assistir a la inauguració de la plaça, va defensar que «és normal treballar aquest dimarts, ja que la Constitució espanyola coarta les llibertats del poble català. Tothom que està treballant avui simplement ha pres la humil decisió de no donar cap pas enrere i lluitar per les llibertats que tant anhela el poble de Catalunya», va declarar.