Get Adobe Flash player

Curs avançat d'Economia familiar

Després de l'èxit de la primera edició del Curs d'Economia Familiar, aquest octubre proposem fer un pas més. El curs es portarà a terme el divendres 17 i dissabte 18 d'octubre, en horari de 18 a 22h i dissabte matí de 10 a 14h.

En aquesta nova edició del curs, avançarem, aprofundirem i assentarem els coneixements que hem treballat a la primera part. Sumarem nous conceptes, i afegirem eines d'anàlisi i gestió del patrimoni familiar que ens seran molt útils a l'hora de valorar i encaminar la nostra situació financera.

En aquest curs farem un estudi més detallat dels nostres deutes, estalvis, ingressos i despeses. Podrem millorar la presa de decisions a l'hora de decidir per exemple, si amortitzem part de la hipoteca. I si és així, si ens interessa més reduir temps o baixar la quota. Farem comparatives de préstecs bancaris, i entendrem per què utilitzar la targeta de crèdit pot arribar a tenir un cost a pagar massa alt. Analitzarem també quina és la millor manera d'estalviar, si usar plans de pensions, accions o fons d'inversió. I finalment, estudiarem quins són els errors més comuns a l'hora de gestionar les nostres despeses i ingressos, i com reduir els primers, i millorar i augmentar els segons.

 

Igual que en la primera edició de Nivell Bàsic, el professor serà en José Ramón Blanco Cabaleiro, i el curs es desenvoluparà de forma dinàmica i interactiva mitjançant l'ús d'un joc de taula que ens portarà de la mà pel camí de l'economia. Al participaran tots els alumnes amb la mateixa intensitat. El joc de taula és una eina perfecta de treball en grup, manté la nostra atenció activa, i facilita que el desenvolupament dels temes sigui més amè sense perdre la rigorositat en l'estudi i anàlisi. Interactuarem amb els coneixements, i sentirem les conseqüències de les nostres decisions financeres, en temps real i en grup. Això farà que aprenguem de manera simulada a evitar certes equivocacions que a la vida real apareixen de la mateixa manera, però que podrien suposar molts diners, en no haver practicat i testejat abans de forma simulada el resultat de les nostres decisions financeres.

Una nova edició avançada d'aquest curs d'economia bàsica familiar. Sabem que igual que a la primera, l'alumne quedarà satisfet i content d'obtenir tants coneixements bàsics de finances molt útils per a la seva vida diària, de la forma més ràpida i entretinguda.

 

Inscripcions a promoeco@celra.cat o bé al 972492567.

Curs Avançat d'Economia Familiar. Temari del curs.

Tema 1. Gestió de l'Estalvi

 1. Gestió de comptes corrents i dipòsits a termini.
 2. Gestió de plans periòdics d'acumulació de capital.
 3. Valoració d'accions, fons d'inversió, i plans de pensions.
 4. Aprenentatge de selecció correcta de productes d'estalvi a través de l'eina Morningstar.

Tema 2. Gestió del Deute

 1. Anàlisi i selecció de préstecs bancaris i targetes de crèdit.
 2. Anàlisi de la hipoteca:
 3. Clàusules i condicions
 4. Euribor.
 5. Comparativa d'hipoteques
 6. Amortitzacions: Reduir quota o termini?

Tema 3. Gestió de les despeses i ingressos

 1. Errors comuns a les hores de planificar el pressupost familiar.
 2. La piràmide de les necessitats i els hàbits de consum.
 3. Com controlar i reduir les despeses.
 4. Com optimitzar i augmentar els ingressos.