Vols ser voluntari per al benestar animal de Celrà?
» » » Vols ser voluntari per al benestar animal de Celrà?

Vols ser voluntari per al benestar animal de Celrà?

Tema General | 0

La xarxa de voluntariat busca persones que vulguin col·laborar en la detecció, control i protecció de colònies felines arreu del poble o en altres tasques orientades al benestar dels animals de la població. El 2016 es va crear a Celrà una xarxa de voluntariat per al benestar animal i es va posar en marxa un programa pilot de protecció i control de colònies felines, impulsat per l’Ajuntament i en conveni amb el Centre Veterinari Celrà.

Amb aquest programa, que segueix el model CER (captura, esterilització i retorn), es capturen els animals sense causar-los cap dany, gràcies a la col·locació selectiva de gàbies trampa, se’ls sotmet a una revisió veterinària, se’ls esterilitza, se’ls fa una petita marca a l’orella per identificar-los i se’ls retorna a l’espai on van ser capturats.

Així s’evita la superpoblació, es redueixen els riscs sanitaris i es millora la qualitat de vida dels gats i gates de carrer.

El voluntariat s’encarrega de detectar les colònies i realitzar les captures, així com del manteniment de les menjadores que s’han instal·lat en diferents punts del poble, amb el suport de l’Ajuntament.

Alhora, també es fa difusió de sol·licituds d’adopció o acollida, avisos d’animals perduts o abandonats, etc. a través de les xarxes socials.

Si voleu col·laborar en aquesta iniciativa, truqueu al telèfon 639 05 80 30 o envieu un missatge de correu electrònic a l’adreça benestaranimal@celra.cat.