Get Adobe Flash player

Celrà fa balanç dels primers mesos d'implantació de la recollida porta a porta

Aquest dijous dia 16 l'Ajuntament de Celrà convoca els veïns i veïnes de la població a una sessió informativa sobre el nou model de recollida d'escombraries, que tindrà lloc a l’Ateneu a les 8 del vespre. Aquest acte es convoca amb un doble objectiu, segons explica Dani Cornellà, regidor de Medi Ambient: d'una banda presentar als veïns i veïnes de Celrà els resultats obtinguts durant els primers 8 mesos de recollida de residus porta a porta, i de l'altra recollir idees i propostes per millorar el servei de cara a l'any que tot just comença.

Cornellà destaca que des del 26 d'abril de 2013, en què es va implantar el porta a porta a les llars del municipi, la recollida selectiva ha seguit una trajectòria ascendent fins a situar Celrà com un dels municipis catalans capdavanters en volum de reciclatge.

Actualment el poble recicla més del 80% de les deixalles que produeix, un èxit que demostra l'esforç de la ciutadania per adaptar-se al nou model i per preservar el medi ambient.

Els efectes del porta a porta no només són ambientals sinó també econòmics. Per un costat suposa un gran estalvi per a l'Ajuntament, ja que es redueix el cost d'enviar el rebuig a l'abocador, que anirà en augment els propers anys. Per l'altre, això ha permès d'entrada congelar la taxa d'escombraries, i estudiar la implantació d’un sistema de pagament per generació.

No obstant això, el regidor reconeix que cal mantenir i reforçar la tasca de conscienciació, ja que continua havent-hi abocaments incontrolats en certs punts del poble i algunes persones encara practiquen l'anomenat "turisme d'escombraries" (porten les escombraries als contenidors de municipis veïns).

La participació dels veïns i veïnes ja va ser decisiva en la definició i concreció del model de recollida, recorda Dani Cornellà, i per tant l'Ajuntament confia que la implicació de la ciutadania ajudarà a continuar millorant un sistema que cada cop té més acceptació i que s'està estenent pel territori.