Get Adobe Flash player

Nova presentació del Col·lectiu Solar a Celrà

col solar 08022018 ateneu web.jpegAquest dijous 8 de febrer s'ha celebrat una nova presentació del projecte de sobirania energètica "Col·lectiu Solar" Ter-Gavarres.  La sessió d'ahir va ser presentada pel tinent d'alcalde, Pitu Bartis, que va acompanyar en les explicacions a Sjoerd Gaastral (representant de Revosolar). Aquest projecte pretén instal·lar panells solars a 500 habitatges llars i empreses del territori. L'Ateneu de Celrà va comptar amb més de 50 persones que han pogut escoltar de primera mà les explicacions i detalls dels organitzadors del projecte.

El Col·lectiu Solar és un moviment social creat per promoure l'alliberació de l'energia i fer realitat la sobirania energètica amb l'objectiu d'abaratir el cost consisteix en aglutinar un nombre determinat de particulars per comprar les seves instal·lacions solars en una única comanda, amb el que s'aconsegueix un estalvi de fins el 40% del cost de la instal·lació i amb una amortització de la inversió prevista en 4-6 anys.

El Ter-Gavarres és l'espai geogràfic que comprenen els municipis de Bordils, Flaçà, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de Mollet, Juià, Madremanya, Sant Martí Vell i Viladasens però per aquest projecte s'ha convidat també als veïns de Medinyà, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter. Aquest projecte que té el marc geogràfic centrat en el territori Ter-Gavarres, es pot veure ampliat vist l'interès de molts propietaris de molts altres municipis de la província de Girona i de Catalunya.

Més informació al web  www.collectiu-solar.cat