Get Adobe Flash player

El SOC subvenciona un projecte que impulsa el treball en xarxa entre el sector públic i el privat al territori Ter-Gavarres

tergavarres mapav2.pngEl projecte «Creació d’espais de reflexió conjunta entre el sector públic i els agents privats del territori del Ter-Gavarres» ha aconseguit una subvenció del Programa de suport i acompanyament a la Planificació estratègica, atorgada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Presentat per l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Celrà a la convocatòria de subvenció del Programa de suport i acompanyament a la Planificació Estratègica del SOC, el projecte ha rebut una subvenció de 17.072,56 euros, corresponents al 80% del seu cost. Els treballs s'executaran durant el 2018.

Des del procés inicial de redacció del Pla Estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic i l’ocupació del Ter-Gavarres 2013-2020, es va constatar la necessitat de treballar en xarxa i de teixir complicitats entre l'àmbit polític i els agents particulars per tal de poder avançar realment en l’articulació de mecanismes de cooperació i gestió.

Des de 2013, es porten a terme reunions trimestrals amb el nucli impulsor circumscrit a alcaldes/esses i regidors/es del territori. El plantejament de 2018 és donar continuïtat a aquestes trobades trimestrals creant un espai de debat públic-privat que rebrà el nom d’Espai de Reflexió, per a concretar projectes de forma conjunta que permetin afrontar el futur amb les millors condicions possibles.

L’objectiu general de l’actuació proposada és augmentar col·lectivament la capacitat del territori per a endegar projectes identificats prèviament. Aquest objectiu és en realitat doble: d’una banda, es pretén enfortir la cooperació entre els municipis i unir esforços en la gestió d’un territori supramunicipal; i d’altra banda, es vol ampliar la col·laboració públic–privada, així com entre els mateixos agents econòmics, a través d’espais de reflexió i treball conjunts.

L'Ajuntament de Celrà és el municipi més gran de l'àmbit territorial anomenat Ter-Gavarres (11.193 habitants segons dades del Padró continu de l’Idescat). Per capacitat tècnica lidera el projecte, disposa d'una àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, i és el municipi més poblat, compta amb el suport institucional de la resta d'ajuntaments del Ter-Gavarres (Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Juià, Madremanya, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell i Viladasens).

Paral·lelament, s’ha aconseguit la renovació anual dels 2 AODL’s que treballen per l’àmbit territorial Ter-Gavarres en els sectors turístics-patrimonials i recuperació de l’activitat primària i producte local.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, i està finançada amb càrrec als fons provinents del Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. 

Faldooficial 2018_OK.jpg