Get Adobe Flash player

L'exposició itinerant del projecte 'Life Potamo Fauna' es mostra a Celrà

lifepotamo Celra.jpg L’exposició itinerant "Conservació de fauna fluvial d'interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga", emmarcada en el projecte europeu Life Potamo Fauna, es pot veure al Centre de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de Celrà fins al 3 d'octubre. Impulsada pel Consorci del Ter, es tracta d'una exposició didàctica sobre natura i fauna fluvial de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga.

L'objectiu de la mostra és informar de les actuacions que es porten a terme en el projecte, donar a conèixer les diferents espècies de fauna autòctones que es volen conservar als nostres rius, així com sensibilitzar la població sobre el perill de les espècies invasores. La podeu visitar de dilluns a divendres en horari de matins i de dilluns a dijous a la tarda.

Aquesta exposició itinerant va iniciar el seu recorregut el novembre de 2015 a Sant Gregori i ha anat visitant diverses poblacions de les zones d'influència dels rius Ter, Muga i Fluvià. Després del seu pas per Celrà, es traslladarà anirà a Brunyola.

Life Potamo Fauna és un projecte de la Unió Europea i la xarxa Natura 2000 que permet conservar espècies amenaçades com el cranc de riu de potes blanques (Austropotamobius pallipes), la nàiade allargada (Unio elogantulus) o la tortuga d'estany (Emys orbicularis). Durant quatre anys s'actua en 11 espais xarxa Natura 2000 de les comarques gironines.

Organitza: Consorci de l'Estany, Consorci del Ter, Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Forestal Catalana, Amics de la Tortuga de l'Albera i Universitat del País Basc.

Amb el suport de: Diputació de Girona, Ajuntament de Banyoles, Ajuntament de Porqueres, Consorci Esportiu de l'Estany de Banyoles i Aigües de Banyoles.