Get Adobe Flash player

L'horta del Ter-Gavarres, un curs de formació en horticultura ecològica

horta TerGavarres.jpgLa Cooperativa Idària, en col·laboració amb l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Celrà, iniciarà el proper mes de març el projecte L'horta del Ter-Gavarres, un curs de  formació en horticultura ecològica i de creació de producte-marca.L'horta del Ter-Gavarres és continuista amb una part del projecte Conrea't, executat durant l'octubre i novembre de 2016. El Conrea't era un programa formatiu que tenia en una part del seu programa la formació en horticultura ecològica. En aquest sentit, durant el Conrea't es va preparar i adequar una finca en la que es van plantar una sèrie de productes que donaran els seus fruits a la primavera-estiu del 2017. Per aquest motiu, per tal de mantenir activa aquesta finca i poder donar sortida als productes que s'obtindran, L'horta del Ter Gavarres oferirà una formació en tècniques de cultiu ecològiques, aspectes fonamentals del treball en equip així com treballar el desenvolupament producte-marca de territori, en aquest cas el producte de l’horta agroecològica del Ter-Gavarres.

El curs de formació inclou 22 sessions, 16 de les quals es realitzaran directament a l'horta on, de manera activa, els participants aprendran com fer el manteniment de primavera, la recollida de les hortalisses d'hivern, la preparació de la terra per a les de primavera-estiu, l'adaptació del reg i de l'entorn i la millora dels accessos entre d’altres tasques de manteniment que en aquesta època de l’any augmenten considerablement.

Les 6 sessions restants estaran destinades al treball en grup del concepte del producte d'horta del Ter Gavarres, un producte marca que en desenvolupar-se durà als participants a conèixer d’altres productes i com es tracten, a pensar en com donar a conèixer i comercialitzar un producte del territori posant en valor la tasca que s'ha fet a l'horta alhora de vendre'l.

L'horta del Ter-Gavarres tindrà una durada de tres mesos (de març a maig), amb un total de 88 hores de formació.

El curs és gratuït i les places són limitades. Per fer la preinscripció podeu:

*        trucar al 972 49 25 67

*        enviar un e-mail a diversificacio@celra.cat <mailto:diversificacio@celra.cat>  especificant les següents dades:

         *        nom i cognoms

         *        data de naixement

         *        adreça postal

         *        telèfon de contacte