Get Adobe Flash player

El projecte CONREA’T aconsegueix el 64% d’inserció

conreat2016El projecte formatiu i d’inserció “Conrea't” va arribar el 30 de novembre al seu final. Durant aquests 2 mesos, 11 persones de Celrà i del Ter-Gavarres han participat en la formació en agricultura ecològica, desbrossament forestal i cooperativisme a càrrec d’IDÀRIA (empresa d’Inserció).

La valoració per part de l’alumnat ha estat positiva, provocant en aquest una immersió en aquesta formació específica. Cal dir que dels 11 participants, 2 van trobar feina gràcies a l’impuls del projecte, i 4 han passat a formar part de la cooperativa Idària, falta 1 jove que actualment participa a la Brigada municipal i que previsiblement també passarà a formar part d’Idària. Per tant, una formació que a hores d’ara ha aconseguit el 64% d’Inserció.

Les tasques forestals que han portat a terme han anat des del desbrossament de camins i marges a aclarides i tala d'arbres en zones boscoses del terme municipal de Celrà. La formació en agricultura ecològica s’ha realitzat en una finca d'uns 850m2 de la zona del Pla de Celrà, entre el riu Ter i el Polígon Industrial de Celrà. Paral·lelament la formació en cooperativisme s’ha fet a l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament. Durant els 2 mesos les persones participants del Conrea't també han fet visites a altres cooperatives de la zona i així conèixer el funcionament d’altres productors ecològics.

Per executar el projecte, l'Ajuntament ha rebut una subvenció econòmica (16.500 €) de la Diputació de Girona emmarcada en els Projectes Singulars de Desenvolupament Econòmic Local.

A la foto, els 4 participants que passen a treballar per Idària (empersad’inserció). Logo DdGi