Get Adobe Flash player

El projecte formatiu “Conrea’t” arriba al seu primer mes

conreat_nov2016.jpg

El projecte formatiu i d'inserció “Conrea't” arriba a l'equador de la seva execució. Aquest és un programa que tracta sobre la capacitació formativa en agricultura ecològica, desbrossament forestal i aprofitament de la biomassa, i cooperativisme que porta a terme la cooperativa Idària amb el suport de l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Celrà. L'objectiu és crear una cooperativa que es pugui autogestionar i autoabastir-se, amb la finalitat de crear llocs de treball.

Les tasques forestals que les 11 persones participants estan portant a terme han anat des del desbrossament de camins i marges a aclarides i tala d'arbres en zones boscoses del terme municipal de Celrà. La formació en agricultura ecològica es realitza en una finca d'uns 850m2 de la zona del Pla de Celrà, entre el riu Ter i el Polígon Industrial de Celrà. Paral·lelament la formació en cooperativisme es fa a l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament. En aquest sentit, les persones participants del Conrea't també han fet visites per conèixer el funcionament de productors ecològics i altres cooperatives de la zona.

Per executar el projecte, l'Ajuntament ha rebut una subvenció econòmica (16.500 €) de la Diputació de Girona emmarcada en els Projectes Singulars de Desenvolupament Econòmic Local.

Logo DdGi