Get Adobe Flash player

Cursos i accions formatives de l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local per al segon semestre de 2016

L'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ofereix diversos cursos i accions formatives durant el segon semestre de 2016. Us les detallem a continuació.

CURSOS AL CENTRE DE PROMOCIÓ ECONÒMICA i DESENVOLUPAMENT LOCAL

TALLERS D’ORIENTACIÓ LABORAL

Taller de currículum funcional

Comptar amb un bon currículum és clau per tal d’augmentar les possibilitats de trobar feina. En aquest taller didàctic es donaran les eines per tal d’elaborar un bon currículum.

Dimarts de 9 a 10 h. Dies: 20 de setembre, 18 d’octubre , 8 i 22 de novembre,  13 de desembre de 2016. Gratuït

Taller “Feina activa”

Suport tècnic per a buscar feina a través del portal del SOC. Imprescindible portar fitxa d’inscripció a l’OTG i tenir correu electrònic.

Dijous de 9 a 10h. 22 de setembre, 6 d’octubre, 17 de novembre, 5 de desembre de 2016. Gratuït

Taller “Com potenciar els teus punts forts per trobar feina?”

Taller didàctic on es donarà eines per l’autoconeixement i es treballaran les pautes bàsiques per afrontar una entrevista de feina.

Els dijous, 22 de setembre, 6 d’octubre, 17 de novembre, 5 de desembre de 2016 Horari; de 10 a 11.30h Gratuït

Club de la Feina

El Club de la Feina és un espai destinat a la recerca autònoma de feina que disposa d'ordinadors, telèfon, taulers amb ofertes de treball de diverses fonts i personal tècnic de suport.
Per poder inscriure's a les nostres ofertes i donar-se d'alta, cal dur, el primer dia, un CV o bé fer prèviament el taller d’elaboració de currículums.
L'horari del Club de la Feina és: Tots els dimarts de 12 a 14h.

Curs de màrqueting personal per a la recerca de feina: Et preparem per treballar aquest trimestre

Et proposem un procés d’entrenament amb un gran conjunt d’eines que ajuden a cobrir el buit existent entre on estem ara i a on volem estar en el futur. En aquest cas, sobretot a nivell professional.

El coach ajuda al desenvolupament personal profunditzant en l’autoconeixement, elevant la consciència, generant responsabilitat i construint autoconfiança.

L’objectiu és oferir als participants un conjunt d’eines, pel desenvolupament d’un marc bàsic de competència en intel·ligència emocional per esdevenir més autònoms, efectius i resilients.

Data: Del 26 al 29 de setembre de 9.30 a 13.30 h. Gratuït.

Professorat: Bru Mongé

Vols saber de què va? Vine a la sessió-tastet de prova del dimecres 21/09.

FORMACIÓ I ORIENTACIÓ PROFESSIONAL

Curs per a l’obtenció del carnet de conductor de carretó elevador

Els curs consisteix en 15 hores teòriques i 5 de pràctiques per tal d’obtenir un títol homologat de conductor de carretó elevador. Informació i formació específica per al maneig segur d’aquests equips de treball, incloent els riscos derivats de la utilització dels mateixos, així com les mesures de prevenció i protecció corresponents segons el que es disposa en la llei 31/1995

Data: 3-4-5-6 i 10 d’octubre de 9.30 a 13.30h

Preu: 25 euros (Certificat mèdic no inclòs) Professorat: Autoescola Font Torrent

Alfabetització digital per trobar feina

Curs introductori al món de l’ordinador, els seus perifèrics i el seu funcionament. Ideal per a persones que tenen nuls coneixements o bé per a aquelles persones autodidactes que tenen dubtes bàsics. Curs de 20 hores

Horari: Dilluns i dimecres de 9.30 a 11.30 h. Del 3 d’octubre al 9 de novembre de 2016. Gratuït.

Ofimàtica per administratius

Ens endinsem en el programa de tractament de text i els fulls de càlcul (Word i Excel), amb un enfoc útil per a administratius/ves, secretàries, etc. Ideal per a persones que tenen coneixements mitjans o bé per a aquelles persones autodidactes. Curs de 20 hores

Horari: Dilluns i dimecres de 17 a 19 h. Del 3 d’octubre al 10 de novembre de 2016. Gratuït.

COMERCIANTS, PERSONES EMPRENEDORES O EMPRESARIS -ÀRIES

Seminari Comptable i Fiscal 2016

Adreçat a microempreses, persones autònomes i/o persones que tinguin previst autoocupar-se. El curs aprofundirà en la comptabilització d’impostos, dels béns d’inversió i dels ingressos, càlcul de les amortitzacions, llibres registres obligatoris segons normativa obligatòria. Introducció a la web de l’AEAT. Confecció dels models 36-037-130-303-115-111.

Horari: Dijous de 16.30h a 20.30h. Dies 15, 22 i 29 de setembre, 6 d’octubre de 2016

Preu: Gratuït. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn, subvencionada.

Professorat: Joan jurado


Taller: Aprofita la creativitat i la gamificació a l’emprendre o innovar.

El nostre dia a dia professional està guiat per reptes, objectius i plaços, sovint molt exigents en temps. Habitualment, la major part de les persones encaren aquestes dinàmiques de forma analítica i racional, buscant aprofitar al màxim els automatismes.

L'objectiu del taller és aprendre a utilitzar el pensament lateral per afrontar amb més agilitat i eficàcia els  reptes que ens trobem al arrancar el nostre projecte emprenedor o en la gestió de la nostra empresa o organització. Això és el que ens permet el pensament lateral (Lateral Thinking), un mètode de pensar creat per Edward de Bono per utilitzar la creativitat, perspicácia i enginy de manera sistemàtica i efectiva davant dels reptes.

Dates: 21 de setembre de 2016.

Horari: De 17 a 21h

Preu: Gratuït. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn, subvencionada.

Professorat: Jordi Puigdellívol de www.sherpa.cat

Curs de formació comercial per a persones emprenedores, comercials i empreses

Formació en tots els processos comercials que ha de fer un/a persona emprenedora per desenvolupar la seva nova empresa. En el curs s’aproximarà a les diferents tècniques de venda i negociació, es faran exercicis pràctics de diferents situacions que la persona es pot trobarà al món real i en màrqueting digital.

Dates: 20, 27 de setembre i 4 i 11 d’octubre de 2016.

Horari: De 17 a 21h

Preu: Gratuït. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn, subvencionada.

Professorat: Jordi Ortiz de Zevallos, 10 points

Conferència “Els 6 passos per atraure clients per Internet”

T’agradaria viure bé només de la professió que t’apassiona?

No saps com aconseguir més clients que contractin els teus serveis?

Quan intentes promocionar-te per Internet tens la sensació de perdre el temps i no veus resultats?

Si ets terapeuta, nutricionista, coach, assessor, consultor, formador, entrenador personal, interiorista, dissenyador... en definitiva, si treballes pel teu compte i els teus clients són persones, aquesta sessió t’obrirà un munt de possibilitats.

Avui en dia si no estàs a Internet no existeixes, però tenir una pàgina web no és suficient perquè les persones confiïn en tu i et vulguin contractar. Hi ha moltes persones que et necessiten però encara no et coneixen. És la teva responsabilitat arribar-hi i fer que confiïn en tu per així poder-les ajudar.

En aquesta conferència descobriràs com promocionar-te a través d’internet de manera que et posicionis com un expert en el teu camp i atreguis clients que et vulguin contractar. Explicarem com establir relacions autèntiques i de confiança amb el teu públic, demostrant-los que realment t'importen i que saps com ajudar-los. D’aquesta manera aconseguiràs que els clients et vinguin a buscar en lloc d’haver-los de perseguir.

PONENT. Sandra Llinares Fundadora de EscuelaEmprenderConExito.com i creadora del “Sistema Més i Millors Clients” per a professionals independents.
Data: 28 de setembre de 2016. Hora: 18 h. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn, subvencionada.

Curs  Aprendre conceptes financers jugant al CashFlow

A partir d’una sessió de joc dirigida, desenvoluparem la visió empresarial aprenent conceptes bàsics de gestió monetària i d’inversió necessaris per tal de generear ingressos recurrents que ens permetin fer créixer les nostres projectes empresarials.

Continguts: Motivació. Estratègia empresarial, Control i importància de l’apalancament financer, gestió eficient del deute, punt d’equilibri financer, etc.

La sessió serà dirigida per l’economista José Ramon Blanco Cabaleiro.

Dates: Dimarts i dijous, del 18 al 27 d’octubre

Horari: de 17 a 21h. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn, subvencionada.

Taller: Treballa el teu elevator pitch: de primera impressió, només n'hi ha una

El nostre dia a dia, tant personal com professional ens ofereix moltes oportunitats de comunicar sobre la nostra empresa o projecte emprenedor. Però la gran majoria d'aquestes oportunitats són inesperades i amb molt poc temps disponible. És important aprofitar-les al màxim. L'elevator pitch és una tècnica per comunicar  la proposta de valor de la teva empresa o del teu projecte emprenedor amb no més de 1 minut (amb el que duri el trajecte d'un ascensor), i aconseguir captar la curiositat del teu interlocutor. El taller posa un èmfasi especial en l'orientació a client, tant pel què  fa a identificar i aprofundir en els segments de clients objectiu (mapa d'empatia), com en reflexionar a fons sobre el valor que s'aporta

Data: 22 de novembre de 2016.

Horari: De 17 a 21h Preu: Gratuït. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn, subvencionada.

Professorat: Jordi Puigdellívol de www.sherpa.cat


Curs  d’Emprenedor a empresari

Aquest curs és la segona part del curs Aprendre conceptes financers jugant a CashFlow. A partir d’una sessió de joc de taula dirigida, desenvoluparem els conceptes bàsics dins el món de l'empresa. Perquè una vegada entesa la lògica financera de l'economia, fem un canvi de mentalitat, i ens atrevim a fer el pas des empleat o autònom, a l'empresari.

Continguts: · Motivacions : Personalitat de l'emprenedor Eleccion dels socis Constància i seguretat Beloveit · L'elaboració d'una pla de negoci : La viabilitat de la idea La definició del projecte El model Canvas El D.a.f.o. L'arbre de desicions · Creixement del Projecte : Petits passos per a la creació de valor Escalabilitat, Visibilitat, Divisibilitat  Sistemes 5S, Jit, Jdi, Pull, Kanban, Meyasubako, Tpm, Smed, Lean T.o.d.o. Anàlisi de la competència. Lideratge. Recursos humans A.i.d.a. Venda del nostre producte i del nostre projecte. Legalitat: Elecció de la forma jurídica de l'empresa.

La sessió serà dirigida per l’economista José Ramon Blanco Cabaleiro.

Dates: Dimarts i dijous, del 17 al 26 de gener de 2017

Horari: de 17 a 21h. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn, subvencionada.

 

Taller: Receptes d'èxit en models de negoci que funcionen. I com adaptar-les al meu projecte emprenedor

La innovació a l’emprendre és cada vegada més imprescindible, però no cal re-inventar la roda contínuament. Hi ha moltes empreses que han ideat amb èxit models de negoci innovadors. L'objectiu del taller és donar a conèixer patrons d'èxit en models de negoci que funcionen en empreses reals per identificar-ne bones pràctiques. Sovint la innovació neix d'adaptar amb enginy aquestes bones pràctiques i receptes d'èxit d'uns sectors cap a d'altres àmbits

Dates: 26 de gener de 2017.

Horari: De 17 a 21h Preu: Gratuït. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn.

Professorat: Jordi Puigdellívol de www.sherpa.cat

Creative Thinking English

Level (CEF level B1-C1)

Overview

In general this course helps students to  develop critical and creative thinking skills - including analysis, evaluation, synthesis, reflection, inference and problem solving - to become fully integrated in all subjects, and also to help students develop their academic skills.

The tasks of reading and vocabulary  help to have a better understanding of key ideas, language skills and the type of language used.

This course will introduce subjects (Ted Talks) that can affect everyone in a global society, and we present the information in different formats and media, in order to develop strategies and deal with information in  a successful way.

The four necessary "C" s to succeed in the course include:

• Critical thinking

• Communication

• Creativity

• Collaboration

Dates: dilluns i dimecres del 3 d’octubre de 2016 al 14 de juny  de 2017. Caldrà fer i superar la prova de nivell per entrar al curs, el 26 de setembre a les 19 h

Horari: De 19 a 20h Preu: 20 euros /trimestre.

EINES INFORMÀTIQUES

Els 10 manaments de l’autoedició. Criteris bàsics de disseny per a sobreviure.

Sovint ens trobem davant la necessitat de fer pòsters, flyers, cartells de promoció per la web, imatges pel facebook, twitter, etc, descobreix en aquestes 6 sessions què has de tenir en compte en els diferents formats (visual, gràfic, impressió). 10 manaments que et facilitaran l’edició.

Altament recomanable per aquelles persones que s’han iniciat en l’ús de programes de disseny però volen conèixer més.

Dates: del 7 al 23 de novembre

Horari: de 19 a 21 h. Gratuït

Taller d’Email màrqueting comercial

Per a persones emprenedores, comerços, empreses, en dos sessions tractarem:

Bloc 1: analítica web – Conceptes - Google Analytics

Bloc 2: adquisició - Google Adwords - Configuració de les campanyes - Facebook Ads - Configuració de les campanyes – Afiliació - Newsletters

- Mailchimp o Mail Relay

Dates: El 15 I 17 de novembre

Horari: de 18 a 21 h de 2016.

Preu: Gratuït. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn, subvencionada.

Bàsic II de Xarxes Socials, nivell avançat

Per a persones emprenedores, comerços, empreses que ja tinguin comptes oberts (Facebook, Twitter i Instagram, etc) i els utilitzin regularment. Aprendreu les bones pràctiques de les petites i mitjanes empreses. Es demostrarà l’ús dels anuncis de pagament segmentats, que els ajudarà a arribar al seu públic objectiu amb pocs diners.

Dates: El 12-14-19 de desembre de 2016. Professorat: Jordi Gamell

Horari de 18 a 21h Preu: Gratuït. Acció inclosa dins el programa Catalunya Emprèn, subvencionada.