Get Adobe Flash player

La Diputació de Girona atorga 16.500€ a l’àrea de promoció econòmica i desenvolupament local de l’Ajuntament de Celrà per portar a terme un projecte singular de desenvolupament local al Ter-Gavarres.

Aquest 2016 és el primer any que Diputació de Girona premia projectes de caràcter innovador i amb capacitat de millora socioeconòmica del territori, amb intenció de continuïtat i possibilitat de ser transferits a la resta de la demarcació.

El projecte presentat per l’àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Celrà ha estat guardonat amb 16.500 euros. Es titula "Conrea’t”, i ha hagut de superar una primera fase de selecció, i una segona d'exposició i defensa davant un tribunal. L’aportació de la Diputació de Girona representa el 75% del cost total del projecte.

L’objectiu general del projecte CONREA'T és crear un itinerari integral de capacitació formativa en agricultura ecològica i aprofitament de la biomassa de les Gavarres combinat amb un acompanyament en la creació d'una cooperativa de serveis.

El projecte es focalitza en la formació pràctica, el desenvolupament competencial i la creació d’un itinerari on persones madures i joves convisquin aprenent mútuament i sentint-se útils i vitals.

La formació es concentrarà en: 1. Agricultura ecològica, sostenible i adaptada al territori. 2. Desbrossament forestal i aprofitament de la biomassa de les Gavarres. 3. Formació en cooperativa de serveis.

Aquest itinerari competencial pretén formar les persones seleccionades en uns oficis en clar retrocés com són el d'agricultor/pagès i el de treballador foretal.

L’Ajuntament de Celrà va presentar la sol·licitud amb el suport dels pobles del territori del Ter-Gavarres i de les empreses del sector (Sala Forestal, Montsoliu i l’Associació de Propietaris Forestals de Celrà) ubicades al territori.
La missió del projecte, a banda de formar, és la de crear una cooperativa que es pugui autogestionar i autoabastir, tot creant ocupació estable. Les empreses que donen suport a aquest projecte han assegurat que donaran suport a la cooperativa. De la mateixa manera, els municipis del territori que tenen brigades municipals saturades els resulta útil i pràctica la idea d'externalitzar certes operacions de manteniment, jardineria i desbrossament.