Get Adobe Flash player

Presentació a la ciutadania del Pla Estratègic en l'àmbit del desenvolupament econòmic local i d'ocupació de la Llera del riu Ter 2013-2020

prese2bpEl dimecres 2 d'abril es va presentar a la ciutadania el Pla Estratègic de la Llera del Ter en l'àmbit del desenvolupament econòmic i l'ocupació 2013-2020. El Pla inclou els municipis de Bordils, Celrà, Cervià, Viladasens, Sant Jordi Desvalls, Flaçà, Sant Joan de Mollet, Sant Martí Vell, Madremanya i Juià.

La presentació va tenir lloc a l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Celrà i va comptar amb una trentena d'assistents, entre els quals la majoria dels alcaldes/esses i regidors/es dels municipis que formen el Pla.
L'acte el va presentar la regidora de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Susana Pascual, que va posar èmfasi en la bona sintonia que s'havia creat en les reunions per a la redacció del Pla i va animar tots els ajuntaments a seguir col·laborant per poder portar a terme les accions que s'hi inclouen.


En segon lloc, Berta Pongiluppi, de l'empresa Activa Prospect, va presentar les cinc línies estratègiques, amb els deu objectius que es pretenen treballar, i va descriure les accions que es deriven del Pla, pressupostades en un total de 1.414.083,80 €.

LÍNIES ESTRATÈGIQUES
1. Millorar les condicions de competitivitat del polígon de Celrà i adaptar-lo a la demanda actual.
2. Diversificar l'economia de la Llera traient profit dels recursos endògens que actualment són insuficientment explotats i fer-la més sostenible i menys vulnerable a les deslocalitzacions.
3. Donar suport a la iniciativa emprenedora i a la millora de la competitivitat de les PIME.
4. Millorar les condicions d'ocupabilitat del jovent i dels col·lectius amb majors dificultats per trobar feina i donar suport a les activitats econòmiques que puguin generar ocupació per a aquests col·lectius.
5. Crear espais de treball i de col·laboració entre els agents i dotar dels instruments necessaris per tal de dur a terme polítiques de desenvolupament local amb l'objectiu de promoure un model de desenvolupament sostenible des dels punts de vista social, econòmic i mediambiental.

L'alcalde de Celrà, Gerard Fernandez, va tancar els parlaments agraïnt a tots els presents la col·laboració i la implicació dels municipis en el treball portat a terme, recordant que el Pla és un document viu que, entre el sector públic i el privat, ha d'anar teixint una garantia de futur per a les properes generacions i per al territori.

En acabar l'acte, els alcaldes presents van signar un compromís de cooperació en què es comprometen a utilitzar el Pla Estratègic de la Llera del Ter en l'àmbit del desenvolupament econòmic i l'ocupació 2013-2020 com a full de ruta en l'horitzó 2020.

 

 

Link de descàrrega del document de presentació a la ciutadania

Link de descàrrega del Pla d’Accions del Pla Estratègic

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, i està finançada amb càrrec als fons provinents del Servei Públic d'Ocupació Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i cofinançada pel Fons Social Europeu.