Get Adobe Flash player

Escenaris 2017 agrupa 127 propostes escèniques de 17 municipis del Gironès

presentacio escenaris17El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i 17 ajuntaments del Gironès han presentat la programació del cicle Escenaris 2017 en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dijous 12 de gener a l'Ateneu de Celrà. Enguany Escenaris, que arriba a la seva tretzena edició amb una oferta de més de cent representacions, es portarà a terme del 12 de gener al 30 de juny a 17 municipis de la comarca del Gironès: Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix. A la imatge podeu veure la consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca; el vicepresident de la Diputació, Miquel Noguer; l'alcalde de Celrà, Daniel Cornellà, i el tècnic de Cultura del Consell Comarcal, Ramon Batlle, durant l'acte de presentació a l'Ateneu de Celrà.

Ramon Batlle ha explicat que es consolida la qualitat i la quantitat de les anteriors edicions i ha esmentat algunes de les representacions que es portaran a terme: com L'electe, amb Ramon Madaula i Roger Coma; Infàmia, de Bitò Produccions, o Be God Is, on s'experimenta la creació artística, entre molts altres.

La consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca, ha comparat Escenaris amb un encaix de boixets: «Cada puntada aporta un gran dibuix fet pels espectadors i els ajuntaments de la comarca». Roca ha destacat el paper del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona, com a dinamitzadors i coordinadors de l'esforç que el conjunt de municipis dediquen al seu propi projecte cultural local. També ha recalcat la importància de la mancomunació cultural en aquests projectes locals. «D'aquesta manera els fem útils i visibles per al conjunt dels ciutadans de tota la comarca, fent possible que tothom pugi accedir a la cultura amb les mateixes condicions» ha destacat.

El vicepresident de la Diputació, Miquel Noguer, ha expressat que «Escenaris és un festival ja consolidat, en què totes les institucions que participem en aquest projecte volem impulsar la cultura arreu del territori. Des de la Diputació sempre hem treballat en aquesta línia. Creiem que el treball conjunt amb el Consell Comarcal del Gironès, els ajuntaments i les companyies de teatre professional permetrà seguir oferint a tots els gironins un nombrós ventall d'espectacles. Seguim i seguirem apostant per la professionalitat i pel treball ben fet; i això, de ben segur, es demostrarà amb la satisfacció i l’afluència del públic».

L'alcalde de Celrà, Daniel Cornellà, ha clos la presentació explicant que «Escenaris és un bon exemple de mancomunació intermunicipal, on cada ajuntament aporta una part en benefici del conjunt del projecte; en aquest cas en el foment de la cultura».