Get Adobe Flash player

El Ple aprova per unanimitat la moció en què condemna la violència policial de l'1-O i demana al Parlament que declari la República Catalana

ple171005El Ple de l'Ajuntament de Celrà va aprovar per unanimitat, en una sessió extraordinària urgent celebrada el 5 d'octubre, la moció en què condemna la violència policial de l'1-O, declara no grats el delegat del Govern central, Enric Millo, i els cossos policials espanyols, i demana al Parlament que declari la República Catalana.

La moció es va aprovar amb els vots dels tres grups polítics del Ple: CUP, ICelrà-ERC i PdeCat. L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va criticar que després de la violència "injustificada" i exercida "amb total impunitat" aquest 1-O, l'Estat està arribant a "límits surrealistes", prohibint fins i tot un ple del Parlament –el del dilluns 9- que encara no s'ha ni convocat. L'alcalde també va recordar que el referèndum de diumenge va ser històric al municipi, perquè és on més electorat es va mobilitzar.

Reproduïm a continuació el text íntegre de la moció aprovada:

---

El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol que ha exercit una violència injustificada i desmesurada davant ciutadans absolutament indefensos que, pacíficament, només volien votar i escollir el seu futur polític.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Celrà

ACORDA:

PRIMER. Condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern i el seu rei, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien era decidir i exercir la democràcia; unes agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar més de 900 ferits, quatre d’ells ingressats en centres hospitalaris.+

SEGON. Donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials del dia 1 d’octubre a Catalunya.

TERCER. Exigir la retirada immediata dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policía i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i els drets fonamentals de la ciutadania; declarar el Cuerpo Nacional de Policía i la Guardia Civil no grats al nostre municipi, i demanar que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d’aquesta repressió.

QUART. Demanar la dimissió del delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, com un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals, i declarar-lo persona non grata al nostre municipi.

CINQUÈ. Reconèixer l’actitud, la valentia i el comportament cívic i pacífic de més de dos milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i als quals es va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes posteriorment requisades.

SISÈ. Demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

SETÈ. Demanar al Parlament de Catalunya que defensi el resultat del referèndum de l'1 d'octubre, i en conseqüència declari la República Catalana independent; i deixar constància que els municipis catalans i els seus càrrecs electes estaran al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya.

Celrà, 6 d'octubre de 2017