Get Adobe Flash player

S'ha signat l'acord sobre la Renda Garantida de Ciutadania

rendagarantida01La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i representants de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania van signar el 15 de maig l'acord que ha de permetre iniciar els tràmits perquè la llei que ha de regular aquest nou ajut social sigui aprovada abans de l'estiu pel Parlament català. L'Ajuntament de Celrà és un dels més de 50 consistoris que han donat suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que ha fet possible aquest acord, mitjançant un acord del Ple que es va aprovar per unanimitat el juny de 2013.

La Renda Garantida de Ciutadania ha de ser tramitada com a llei al Parlament i es preveu que comenci la seva aplicació el mes de setembre d’aquest any amb un 85% de la prestació. La implementació es durà a terme durant quatre anys, fins a l’abril de 2020, quan tots els beneficiaris ja en cobraran el 100%. Durant aquest temps, una comissió farà un seguiment per tal d’avaluar l’aplicació i modular els canvis necessaris per a fer-la efectiva.

En la signatura de l’acord van ser-hi presents representants de federacions i entitats del tercer sector, promotors de la ILP, patronals (Foment i PIMEC), sindicats (UCT i CCOO), i entitats municipalistes. (Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis).

En la presentació de l'acord es va valorar que el resultat obtingut ha estat fruit de l'àmplia mobilització sostinguda en el temps, amb la col·laboració de milers de persones i la recollida de 121.191 signatures a favor de la ILP. La ILP també té el suport de 76 entitats socials, cíviques i polítiques i el de més de 50 ajuntaments de Catalunya.

Podeu veure el contingut íntegre de l'acord en aquest enllaç: Acord per a la Renda Garantida de Ciutadania de Catalunya (document PDF)